USA

Medelhavsmat i TriBeCa

Feb 11, 2009

Kött eller fisk? Italienskt eller franskt? På nyöppnade Trigo restaurant i New York kan du välja i en svenskdesingad lokal som minner om Medelhavet.

Foto: Felix de Voss

Den stora restaurangen ligger i hjärtat av Tribeca, ett stenkast från Canal Street och sjätte avenyn och har öppet för både frukost, lunch och middag. Inredningsarkitekterna Albert Angel och Elle Kunnos har skapat en restaurang som är lika delar sydeuropeisk saluhall och franskt brasserie.

Den rymliga lokalen och spatiösa atmosfären ger en historiskt hint till stadsdelens arv som New Yorks industriella centrum i. Köketserverar föga förvånande säsongsvarierad mat med medelhavstema tillreddpå en stenugnshärd mitt i matsalen. Här kan du ta del av det italienskaantipastibordet och samtidigt studera hur din middagsbeställning växerfram. Menyn är indelad i olika block med illustrativa kategorier som Farm stand, Fish market, Cheese board och Butcher block. Men utöver sin sofistikerade karaktär har Trigo ambitionen att behålla känslan av prisvärd kvarterskrog dit folk kommer lika mycket för att socialisera som att äta lunch.

Trigo restaurant
6 York Street, New York
trigorestaurant.com

 

Trigo

Hotell i New York

Mer från RES

Riad El Fenn. Foto: Kasia Gatkowska.

Handplockade tips

Sov på riad – 5 favoriter i Marrakech

Med snirklande gränder, tusenårig torghandel och chica designbutiker fascinerar Marrakech som få andra platser. Ännu bättre blir det om du också övernattar på en riad. Det här är RES:s fem favoriter just nu.

COMO Shambhala Urban Escape. Foto: COMO Hotels and Resorts.

Handplockade tips

Wellnesshelg i London – 8 spa att besöka

Det finns många trender att testa under en spahelg i London. Från Guerlains första intåg på brittisk mark till hyperbar oxygenbehandling och kända hudspecialisters signaturkurer. RES tipsar om åtta anledningar att åka på modern hälsohelg i London.

Auriga Wellness på Capella Bangkok. Foto: Capella Hotels.

Handplockade tips

Bäst spahotell i Thailand – 5 tips

Typisk thailändsk massage i Bangkok, tropiska påhitt i Chiang Mai eller hälsoprogram hos wellnesspionjär i Hua Hin? Vi listar fem favoriter bland Thailands bästa spahotell.

Amalienbad i Wien. Foto: The Stage Is Yours.

Handplockade tips

6 historiska badhus i Europa

Från nederländska relaxpalats till en av de mest välbevarade jugendpärlorna i Wien. RES guidar till sex av de mest anrika badupplevelserna i Europa.