Tyskland

Tyskland

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Tyskland. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Tyskland

Ryanair lanserar ny direktrutt från Stockholm

I oktober drar en ny direktrutt igång från Stockholm Skavsta till Tyskland. 

Berlin – kändisen som vägrar bli snobbig

Berlin är inte bara ett resmål, staden är uppdelad i flera stadsdelar där varje del har sin egen unika charm. Kom som du är och känn ingen stress, trots att stan blivit något av en kändis på senare år vägrar den att bli snobbig och du kan fortfarande bo och äta för en väldigt rimlig peng. Berlin är en stad i förändring – och här finns alltid något nytt att upptäcka.

Berlins coolaste adresser

Konstnärernas favorithotell, fantastisk cocktailbar i Kreuzberg och så Tysklands kanske allra bästa lakritsbutik. Här är adresserna du inte får missa i Berlin just nu.

Oktoberfest i München – världens största folkfest

Snart riktas strålkastarljuset mot München och mot folkfesternas folkfest. Miljoner besökare gästar årligen Oktoberfest, men för invånarna i ”världens största by” räcker det inte med partaj bara en gång om året. Vi följde med när Münchenborna laddade upp redan i våras.

Berlins bästa just nu

Brunch med ryska blinier, en lyxig cocktailbar och en lokal ekomarknad. Här är tips på vad du inte får missa i Berlin just nu.

Jennys Berlin

Lär känna vår bloggare Jenny från Berlin. Hon bosatte sig i Berlin på grund av jobb och vänner. Tanken var aldrig att hon skulle stanna. Men så blev det...

Sex heta tips för ett härligt häng i Berlin

Reseskribenten Said Karlsson delar med sig av sina senaste tips till heta Berlin. 

Med smak för Franken

Borta ur den tyska kartboken, men högst levande i verkligheten. Följ med till Franken, en region som förför med vin, god mat och inte minst en anrik historia.

Här är vinnarna i bloggtävlingen

Fem bloggpar skickades under våren till Tyskland med ett och samma uppdrag: att göra den bästa, mesta och roligaste bloggen på sitt respektive tema. Nu har juryn sagt sitt och priser och blombuketter delades ut under fredagen.

Östberlin har blivit hippt

Nostalgi blev östalgi. På 70- och 80-talet flydde människor från Österberlin. I dag kommer folk hit för den össtyska konsten som nu klivit ur sin skugga.