5 resehacks från tjejen som besökt alla världens länder
Foto: Lexie Alford instagram
Tips

5 resehacks från tjejen som besökt alla världens länder

21-åriga Lexie Alford skapade rubriker tidigare i år som den yngsta personen att besöka alla länder i världen. I en intervju med amerikanska Bloomberg delar nu Alford med sig 5 av sina bästa resehacks. 

Text: Elin Fellman 

1. Ha två pass

Det första tipset berör de som ska resa till lite knepigare länder. Alford berättar att om du till exempel har en israelisk stämpel är du portad från många andra länder i Mellanöstern. Genom att förklara för passmyndigheten att dina reseplaner inte är förenliga med ett pass, är det möjligt att få ett extra. 

– Då blir det också lättare att skicka iväg ett pass till ambassader för visumansökningar samtidigt som du reser med det andra, säger Lexie till tidningen. 

2. Maila om taxipris

Maila alltid hotellet i landet du ska besöka och fråga vad det kostar att åka taxi från flygplatsen. På så sätt slipper du bli lurad och betala överpris. 

– Jag har sparat flera hundra dollar om året på att göra det, säger Alford. 

3. Res med handbagage

Enligt Alford kollar sällan flygbolagen vikten på ens handbagage och det går att få plats med mycket mer än vad man tror. 

– Kollar de mot förmodan vikten går du bara till taxfreebutiken och hämtar en stor påse och lägger ner resten av grejerna där – det är tillåtet att ha en påse också, säger Lexie som alltid reser med handbagage. 

4. Skyscranner

21-åringen tipsar också om bokningssajten Skyscanner som hon tycker har bäst flygpriser. 

–  Skyscanner är definitivt det bästa för att boka sista minuten-resor. Det är den mest pålitliga och den visar många olika alternativ: den snabbaste vägen, den billigaste rutten. Du kan välja hur många stopp du vill göra och de har också ett alternativ för grönare val. 

5. Tredagarsregeln

Under långresor tycker Alford att man ska tillämpa tredagarsregeln och bo i samma stad och på samma hotell i minst tre dagar för att undvika stress. 

– Det finns flera orsaker till detta. För det första kommer du att behöva tvätta, och det kan ta tre dagar att hitta tvättställe, lämna in kläderna och få tillbaka dem. Att ha ett tre-dagars stopp ger dig också chansen att varva ner och ta in den nya platsen du befinner dig på. 

Bloomberg

Publicerad: 2019-11-15