5 romantiska isbanor att besöka i vinter
Tips

5 romantiska isbanor att besöka i vinter

Ett krispigt Stockholm, ett New York julpyntat med extra allt eller Wiens mysiga julmarknad. För den som omfamnar vinterkylan finns det fina möjligheter till skridskoåkning runtom i världen. Här är fem isbanor som vi gillar lite extra mycket just nu. 

Text: Elin Fellman 

Kungsträdgården, Stockholm

Lediga rum & priser i Stockholm

Kungsträdgården som på våren står i full rosa blom förvandlas under vintermånaderna till en oas för skridskoåkare, prydligt omringad av julbelysning. Att ta en tur här med sin älskade är en svensk klassiker och ett måste för den som bor i eller besöker Stockholm vintertid.

Wiener Eistraum, Wien, Österrike

Lediga rum & priser i Wien

Wiener Eistraum är en 8000 kvadratmeter stor isdröm precis utanför Wiens upplysta stadshus. Två större isområden vävs samman med ett antal avstickarrutter, samtliga dekorerade med stämningsfull julbelysning. Efter avslutad skridskosession kan ni värma er med en kopp varm choklad eller njuta av traditionell mat från Österrike.

Winter Wonderland, London, England

Lediga rum & priser i London

Gömd i hjärtat av Hyde Park i det vintersagoland som byggs för säsongen, kan du och ditt sällskap åka skridskor under en himmel av ljusslingor. När ni åkt färdig snörar ni av er skridskorna och tar del av familjevänliga aktiviteter under dagen, eller den mer festliga atmosfären under kvällen. Londons största julmarknad, tomteland, restauranger, temabarer – allt finns samlat här.

Wollman skating rink, New York, USA

Lediga rum & priser i New York

Wollman Skating Ring är synlig i flera välkända filmer, däribland Om Ödet Får Bestämma, Love Story och Ensam Hemma 2, så är du ute efter en äkta filmisk upplevelse är det här definitivt något för dig. Mitt i Central Park och omringad av New York Citys spektakulära skyline utgör isbanan en romantisk kuliss för storstadens omtalade vintermagi. En andningspaus från stadens puls, mitt i dess epicentrum.

Lake Louise, Banff, Kanada

Lediga rum & priser i Banff

Skridskoåkning över frusna Lake Louise i Banff är ett hett tips för äventyrslystna par och familjer. Här glider ni fram i den krispiga bergsluften med panoramautsikt över snöklädda berg. Varje vinter skapar dessutom professionella isskulptörer ett sevärt isslott vid sjön.

Publicerad: 2019-12-05