Spanien: Aktiv semester och härligt klimat året om på Teneriffa

Aktiv semester och härligt klimat året om på Teneriffa

Med en genomsnittlig temperatur på 23 grader och 300 soldagar per år behöver resenärer på semester på Teneriffa inte undra om vädret kommer tillåta dagens aktiviteter. Därför är det enkelt att planera en aktiv semester på ön, året runt – som cykling, vandring, surfing eller någon annan av de många sporter som erbjuds. 

Teneriffa erbjuder turkost vatten med en temperatur på mellan 19 och 26 grader året om.

 

På Teneriffa finns det möjlighet för en aktiv semester året runt, med ett behagligt klimat 365 dagar om året. På senare tid har en hälsosam livsstil blivit mer och mer vanligt, och i sammanhanget har Teneriffa blivit hyllad som en plats där det går att kombinera sportaktiviteter med en avslappnande semester då den genomsnittliga temperaturen är 23 grader och solen skiner 300 dagar per år. Med öns mikroklimat går det även enkelt att byta miljö – på knappt 45 minuter kan man ta sig från träning på havsnivå, till en höjd på 2 000 meter. 

Det är enkelt att utforska ön på cykel, med alternativ för olika svårighetsgrader.

 

Aktiviteter på Teneriffa
På Teneriffa kan vana cyklister utmana sig själva med branta backar och långa sträckor runt om på ön, och med en mountain bike kan man utforska skogen i Monte de la Esperanza – där möjligheten finns för en elcykel att underlätta turen. I det turkosa vattnet går det bland annat att paddla kajak och upptäcka området kring de 600 meter höga klipporna i Los Gigantes, det är heller aldrig för kallt för att surfa eller dyka då vattentemperaturen är mellan 19 och 26 grader året om. För en nervkittlande utsikt över ön, kan besökare prova på skärmflygning genom molnen. De som föredrar att ha kvar fötterna på marken kan uppleva en otrolig utsikt efter en vandring till toppen av vulkanen Teide. Teide är även Spaniens högsta topp och världens tredje högsta vulkan med sina 3 718 meter.

Missa inte chansen att bestiga vulkanen Teide på 3 718 meter.

 

Andra sätt att upptäcka ön på
Mellan aktiviteterna finns det möjlighet för andra sätt att spendera tiden, som att sola på någon av de många stränderna, åka ut med en båt för att se delfiner och valar, dricka vin från någon av öns fem vinregioner eller smaka på lokala specialiteter såsom getost eller honung.

Läs mer HÄR.

Låt videon nedan inspirera kommande resor till Teneriffa – nya upplevelser 365 dagar om året!