Paris, Frankrike: Bäst i världen: Lars Wallin
Intervju

Bäst i världen: Lars Wallin

Han har klätt både kungligheter och celebriteter. Han har skapat klänningar som de flesta av oss bara kan drömma om. Tidigare i år visade han sin höstkollektion vid Hong Kong Fashion Week. Vi träffade couturekungen Lars Wallin för att ta reda på vilka platser han anser är bäst i världen...

Av: Linnea Wermeling

... modestad

– Jag måste säga Paris, för det var ju där allting började. Man märker fortfarande av det när man strosar längs stadens gator. Jag har alltid inspirerats av modet som finns här, fransk couture är något alldeles speciellt! Men New York är också en stark kandidat. Här finns en annan typ av kreativitet. Så jag kanske måste säga båda städerna, får jag det?

... designbutik 

– Då blir det nog Corso Como i Milano. Så fort man kliver innanför portarna på denna butik känner man ett otroligt ha-begär. Personerna som driver butiken har bara tagit in de allra bästa produkterna och allt känns så genomtänkt.
Corso Como, 10, Milano, Italien
10corsocomo.com

... hotell 

– Jag är ett riktigt hotellfreak och skulle nästan kunna checka in på ett och aldrig checka ut igen. Jag har rätt många favorithotell runt om i världen och ett av dem är La Mamounia i Marrakech. Det är som en liten oas i den fartfyllda storstaden. Deras trädgård är magisk!
mamounia.com

Fler hotell i Marrakech

... konstmuseum 

– Det kanske är tråkigt, men jag måste ändå säga Louvren. Det är ju trots allt en riktig klassiker när det kommer till konst. Här finns många kända målningar och under Paris Fashion Week (så) arrangeras även en del modevisningar här.
99 rue de Rivoli, Paris, Frankrike
www.louvre.fr

... park 

– Hagaparken! Jag börjar alltid att tänka på Gustav III när jag är där. Det är något fascinerande över att det finns ekar i den parken som stod där redan när den gamle kungen var regent. Man kan nästan se honom framför sig när man promenerar runt.

... catwalk 

– Det finns bara ett svar på den frågan – Paris.

... kafé 

– Jag är egentligen inte en person som fikar särskilt ofta, men ett av mina favoritställen måste nog vara Café Sacher i Wien. Deras Sachertårta är förstås någonting utöver det vanliga...

Philharmonikerstraße 4, Wien, Österrike

sacher.com

... restaurang 

– Om du är i Moskva måste du bege dig till den överdådiga restaurangen Turandot. Det känns som att man är i Versailles när man äter här. Mycket guld och pampiga detaljer – det lär ha kostat en förmögenhet att inreda stället. Den asiatiska maten som serveras är av hög kvalité/kvalitet.
Tverskoy Boulevard 26/3, Moskva, Ryssland
turandot-palace.ru

... designskola 

– Det är ju svårt för mig att säga, för jag har ju bara gått på Beckmans. Men om man ska se till var alla de stora modeskaparna har gått så kanske det måste bli Saint Martins i London eller på Royal Academy of Fine Arts i Antwerpen.

... modeskapare 

– Tom Ford

... pryl på resan

– Hm... necessären har man ju alltid med sig, men det är inget roligt svar. Jag säger min ipad! Den är alltid bra att ha med sig. Eller min väskvåg. Det är lätt att man råkar få övervikt i bagaget när man är ute och reser...

 

Publicerad: 2015-03-19