LE BOAT

Båtsemester – en oförglömlig upplevelse

Nov 10, 2015

Om båtsemester är någonting för dig? Självklart – att kryssa med en husbåt på fantastiska sjöar och längs vackra floder och kanaler lämpar sig för alla. Ingen licens eller tidigare erfarenhet krävs – båtlivet är något för alla. Kliv ombord nu!

DENNA ARTIKEL ÄR EN ANNONS

Allt du behöver veta visar personalen dig när du stigit ombord. En kort övningstur senare är du redo att åka – vart du vill och i den takt du önskar. Det är som är som att köra bil, fast enklare och betydligt roligare.

Le Boat erbjuder det största utbudet av båtsemestrar i Europa för besättningar från två upp till tolv personer. På 16 olika destinationer finns båtar att hyra – båtar av alla dess slag, allt för passa just din smak och budget. Samtliga har förstås ett rymligt vardagsrum, separata hytter, varmvattensdusch och ett fullt utrustat kök. Dessutom finner du allt det där nödvändiga du behöver under din semester – allt från porslin och bestick till sänglinne.

Upptäck de vackraste regionerna i Frankrike, Tyskland, Italien, Belgien, England, Skottland, Irland och Nederländerna från vattnet. Sjövägen närmar du dig de charmiga landskapen och pittoreska byarna på ett helt nytt sätt – ett sätt där dessa uppträder från sina allra bästa sidor. En båtsemester kan vara precis på det sättet du själv önskar – vilsamt eller actionfyllt, du kan stanna var och när helst du önskar och bestämma ditt eget schema. Lägg till vid stranden och ge dig ut på ett cykeläventyr eller stanna för en picknick, ett museibesök eller vinprovning. Insup den mysiga städernas lokala atmosfär, upptäck historiska monument och upplev kulturella specialiteter. Och innan du somnar i din bekväma hytt är ditt alldeles egna soldäck den perfekta platsen att blicka tillbaka på dagens höjdpunkter på med solen går ned i bakgrunden.

Varje Le Boat-destination är unik och erbjuder något för alla.

Frankrike: Här finner du nio lockande regioner att välja mellan – alla med sin egen, speciella karaktär. I Frankrike kan du se fram emot soldränkta vingårdar, pittoreska medeltida byar, det fantastiska franska köket och vin vart än du kommer.

Tyskland: Dramatiska, sjönära slott, historiska städer, modern kafékultur, skyddade naturreservat och kristallklara sjöar. Tyskland är rena paradiset för alla historieintresserade, vattensportsentusiaster och naturälskare.

Italien: Venedig och dess omgivande öar kommer att förtrolla dig med rik arkitektur, levande kultur och spektakulära vyer. Kombinera med de lantliga delarna i regionen Friulien och du har en semester du aldrig kommer att glömma.

Belgien: Historiska monument, gotiska fasader och forntida städer. Allt det, och så den berömda belgiska chokladen och de vackra broarna, gör Belgien till en förtrollande destination som charmerar på många olika sätt.

Nederländerna: Från Hollands och Frieslands floder och sjöar erbjuds vyer över vackra väderkvarnar, byar belägna vid vattnet, stora sjöar och färgstarka områden. Och missa inte en dagstur till livliga Amsterdam.

England: Themsen erbjuder en magisk kombination av grönskande landsbygder, historiska slott, kungliga palats och trädgårdar samt otaliga sevärdheter. Ja, allt som krävs för att underhålla även den mest rastlösa resenären.

Skottland: Denna enastående region är genomsyrad av keltiska myter och legender – inte minst Loch Ness-odjuret – och har dessutom det skotska höglandets majestätiska berg i bakgrunden – fantastiskt!

Irland: Upptäck slottsruiner och keltiska monument, hela tiden omringad av grönskande gröna landskap. Fiska, spela golf eller bara koppla av samtidigt som du upplever den irländska gästfriheten och genuina värmen. 

Om du vill läsa mer om Le Boat, besök oss på leboat.se eller kontakta oss via telefon: + 49 (0) 6101/55791481

Nyfiken på vår nya broschyr för 2016? Den beställer du här.
 

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!