En extrados vitamin sea
Kuanidup Panama
Läs Sofias resedagbok under de kommande sex veckorna och följ med till de vackraste platserna i bl.a. Mexiko och Panama. Lätta ankare…

En extrados vitamin sea

På väg till Panamakanalen för första gången. När Sofia Almström skulle åka på sin första kryssning valde hon en riktig drömrutt med Norwegian Cruise Line (NCL). Tillsammans med en vän upplevde hon den internationella flairen ombord och en resa utan krav och tvång. Och på land gjorde hon spännande utflykter.

Kryssningar är populärare än någonsin. Bara under de senaste åren har antalet svenskar som åker på kryssning fyrdubblats. Framför allt är kryssningar i Karibien och på Medelhavet populära. Och trenden fortsätter uppåt. Det beror inte minst på att kryssningar betyder komfort, mobilitet, upplevelser och säkerhet. Och många som aldrig har varit ombord på ett kryssningsfartyg, som aldrig har lutat sig mot en reling och som aldrig har sett en solnedgång från öppet hav drömmer i hemlighet om det. Om exotiska platser, en okomplicerad, men omväxlande semester bland likasinnade.

En som gjorde verklighet av sin dröm är Sofia Almström.

Sofia är en sportig grafiker från Halland och när hon reste i vintras ville hon absolut till sol och värme. Vad som fick henne att välja den här resan var den spännande rutten från Los Angeles, förbi Mexiko genom Panamakanalen, mellanstopp i Colombia och med Miami som målhamn. Sofia har sammanfattat sina spännande upplevelser ombord i sex delar för oss.

 

1:adagen: Skepp ohoj Sofia!

Los Angeles!
Vi överlevde långflygningen och har landat i änglarnas, stjärnornas och solens stad. Tillsammans med min bästa vän Ada är jag på väg mot Norwegian Bliss, ett alldeles nytt skepp från NCL. Vi bestämde oss för den här resan eftersom vi gärna vill lära känna nya människor. Att prata med människor från hela världen och lära sig mer om deras kultur är jättespännande. Jag gillar när det är internationellt – det ger en speciell flair. Långsamt närmar sig bussen hamnen. Norwegian Bliss står inne och hälsar oss välkomna på avstånd. Wow, om det är det skeppet där framme är det jättestort! Framme på terminalen står vi tillsammans med andra resenärer. Alla är glada och spända av förväntan. Det går smidigt att checka in, vi får våra ombordkort som är våra ID-kort för tiden ombord. Tack vare dem vet besättningen alltid vem som är ombord och vem som är i land. När vi kliver ombord på Bliss hälsar besättningen oss hjärtligt välkomna. Nu är vi spända på vår hytt! Dagens enda måste är den obligatoriska sjöräddningsövningen.

The Haven soldäck ombord på Norwegian Bliss

Encore Balkong hytt

The Haven restaurang

Om två veckor: Sofias första dag till sjöss och äventyrsutflykter i Mexico

 

 


AWARD WINNING

Som ledande innovatör gör Norwegian Cruise Line (NCL) det möjligt för sina gäster att njuta på egna villkor. Förutom Freestyle Cruising som har funnits i 20 år fick det internationella rederiet 2019 återigen utmärkelsen ”Europe’s Leading Cruise Line” samt ”Caribbean’s Leading Cruise Line” (worldtravelawards.com). Utslagsgivande för juryn var de många olika rutterna samt det omfattande Fun & Action-utbudet ombord på de 17 moderna lifestyle-skeppen (gokartbana med e-gocarts, freefall-rutschkana, bowlingbana, laserdome) samt kvällsunderhållning med originalproduktioner från Broadway.

 

KARIBIEN OCH STILLA HAVET

BUCKET LIST: KRYSSA GENOM PANAMAKANALEN

Har du också fått lust att upptäcka allt vad Karibien har att erbjuda och kryssa genom Panamakanalen? En resa som är jämförbar med den som presenteras här görs med Norwegian JOY från Los Angeles till Miami eller omvänt – jan. resp. feb. 2020: 16 dagar inkl. Panamakanalen. På resan kan du snorkla i en stilla bukt eller åka på valsafari och leta efter de vandrande gråvalarna vid Cabo San Lucas kust (Mexiko). Ta en avstickare från Stilla havs-kusten till Costa Ricas regnskog och upptäck fantastiska vattenfall, fjärilsträdgårdar och en molnskog. Kryssa genom Panamakanalens många slussar och upplev ett av världens mest betydelsefulla byggtekniska mästerverk. I Cartagena (Colombia) möts du sedan av en stad full av intressant historia.

 

Liknande Panamakanal-rutter med Norwegian Bliss: 21 dagar från New York till Seattle från den 19 april 2020/16 dagar från Los Angeles till Miami och omvänt från den 6 nov. 2020 resp. 29 nov. 2020

eller Norwegian Joy: 15 dagar från Los Angeles till Miami från den 9 okt. 2020 

eller Norwegian Gem: 20 resp. 21 dagar från New York till San Francisco eller omvänt från den 4 jan. 2020 resp. 24 jan. 2020

 

TIPS: Den som har kort om tid kan istället boka en 11 dagar lång tur i östra Karibien ombord på Norwegian Pearl med avstickare till Panamakanalen med NCL. Vid färden över
Gatúnsjön kan du beundra den imponerande konstruktionen.

Här finner ni den nya katalogen med alla kryssningar.

Information och bokningar på resebyrån, på ncl.eu/cruises eller vår hotline +46 8 403 087 02