Chile: Ny portabel glamping lanseras i Patagonien
Tips

Ny portabel glamping lanseras i Patagonien

Patagonien har i århundraden lockat resenärer med sina storslagna vyer och enorma vidder. Men att turista här har inte varit så enkelt. I år lanserades portabla glampingtält som ska hjälpa besökare att upptäcka landskapet bortom turistlederna. 

Text: Elin Fellman 

Patagonien sträcker sig från ungefär halva Chile och Argentina hela vägen ner till den sydligaste spetsen av Sydamerika. Här finns glaciärer, storslagna berg, vackra sjöar och ett mäktigt landskap. Temperaturen skiftar mellan 0 till 20 grader vilket kan göra det svårt att campa på egen hand i de mest ödsliga områdena.

I år lanserade företaget Outpost portabla glampingtält där tanken är att det ska förflyttas mellan olika delar av Patagonien. Området i norra Patagonien, Aysén, som nästan är helt obebott är först ut. Här saknas bekvämligheter som vägar och infratruktur men det gör inte så mycket när man får vara på en plats få människor har sett. 

På lägret kan gästerna bland annat ägna sig åt flugfiske, vandringsupplevelser genom glaciärer, frodiga skogar och djupa dalar. De kan också paddla till turkosa Marble Caves och besöka de närliggande naturreservaten Jeinimeni och Tamango.

Outpost har åtta tält med plats för 16 personer. Varje tält har eget badrum och uppvärmningsförmåga. I sommar kommer de portabla tälten att flytta från Aysén till Elqui Valley, nära Atacamaöknen.

Brian Pearson, grundare av företaget, menar att tälten kommer att mildra överturismen i Chiles känsliga landskap. 

– Till skillnad från hotell har Outpost-läger en mycket mer begränsad infrastruktur. Vi ställer upp de portabla tälten, njuter av den otroliga platsen och sedan tar vi bort alla spår av vår närvaro när vi byter plats, säger Pearson till Travel + Leisure. 

Travel + Leisure 

upscapetravel.com/outpost/

Publicerad: 2019-07-19