Den här prylen vill flest ha med sig på resan
Getty images
Trivia

Den här prylen vill flest ha med sig på resan

Att packa är en konst i sig och kan faktiskt skapa stress inför en efterlängtad resa. Att planera och ha med sina favoritprylar i handbagaget kan dock underlätta mycket. Enligt en färsk undersökning från onlineresebyrån eBeach.se är en flaska vatten och hörlurar viktigast för svenskarna att ha med sig i handbagaget.

Text: Elin Fellman

Trots att det är förbjudet att ta med sig större flaskor med vätska genom säkerhetskontrollen är alltså en dricka följt av hörlorar det viktigaste för oss att ha med sig. För många är det också viktigt med bra hygien på flyget då tandborste och tandkräm hamnar på tredjeplats. Surfplatta och bok återfinns först på plats fyra och fem. 

– Semestern börjar redan på flyget. Då är det tid för att koppla av och luta sig tillbaka. Kanske läsa en bok, lyssna på sin favoritpodcast eller bara se ut över molnen som svävar förbi i fönstret. Det är inte då man vill upptäcka att man glömt boken på nattduksbordet hemma, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.se, enligt Vagabond. 

Hade svenskarna fått tagit med sig vad de hade velat, utan restriktioner, hade de valt sitt eget täcke följt av sitt husdjur. 

Detta är viktigast för svenskarna att ha med i handbagaget

  1. En flaska vatten eller annan dryck

  2. Hörlurar

  3. Tandborste och tandkräm

  4. Surfplatta

  5. Bok

Dessa prylar önskar vi att vi fick ha med i handbagaget 

  1. Mitt eget täcke

  2. Mitt husdjur

  3. Barnvagn

  4. Locktång/plattång

  5. Hårspray

Undersökningen har besvarats av 1 062 svenskar och är genomförd via en webbenkät.

Publicerad: 2019-06-07