Ecuador: Orörda Galapagosöarna öppnar sin första resort
Getty Images
Nyhet

Orörda Galapagosöarna öppnar sin första resort

Världsarvsskyddade Galapagosöarna i Ecuador är en av de mest orörda platserna i världen. Nu har en hotellkedja fått godkännande att bygga en resort på en av öarna i Stilla Havet, rapporterar New Zeeland Herald. 

Text: Elin Fellman 

Det är den exklusiva hotellkedjan Six senses som står bakom Galapagosöarnas första hotell. Tillsammans med lokala miljöorganistationer har man nu tagit fram ett koncept som ska ta hänsyn till öns känsliga växt- och djurliv. 

Ögruppen består av 19 öar och resorten kommer att öppna på den västligaste ön San Cristobal som är känt sina jättesköldpaddor, leguaner och sjölejon.

Galapagosöarna, där Charles Darwin gjorde stora upptäckter på 1800-talet, har strikta regler gällande hur många turister som får besöka öarna varje år. Förra året besökte 245 000 personer ögruppen och fler kommer det inte bli även om Ecuador har godkänt en resort. 

– Galapagosöarna är kronjuvelen, och som sådan måste vi skydda dem. Vi måste vara drastiska när det gäller vård av miljön, säger ecuadorianska ministern för turism, Enrique Ponce de Leon, till New Zealand Herald.

Resorten väntas öppna någon gång under 2021. 

Publicerad: 2019-10-07