Fem coola broar världen runt
Glasbron i kinesiska nationalparken Zhangjiajie är ingen bro för de som lätt lider av svindel. Foto: Istock.

Fem coola broar världen runt

Det finns gott om häftiga broar i världen. Här tipsar vi om fem coola. 

Foto: IStock. 

La Fortunas hängande broar, Costa Rica

Att uppleva regnskogen ovanifrån bör vara på allas bucketlist. Att bokstavligt talat vandra runt i trädtopparna är en häftig och nästan religiös upplevelse. För de som tycker att hängande broar känns läskiga – strunta i att titta ner. Titta istället åt sidan och njut av en magisk vy över majestätisk regnskog. 

Golden Gate Bridge, San Fransisco 

Bron, som stod klar 1937, är en av världens mest omskrivna och avbildade broar. Bron är 2 150 meter lång och många San Fransisco-bor använder bron dagligen för att ta sig över sundet. 

Glasbron i Zhangjiajie, Kina

Kinas nya turistmål i nationalparken Zhangjiajie. Glasbron är 430 meter lång och ligger 300 meter över jorden – den här bron är inget för de som lätt lider av svindel. 

Ponte Vecchio, Florens

Husbeklädda Ponte Vecchio i Florens ser ut som ett konstverk från 1600-talet (bron byggdes dock redan på 1300-talet). I dag trängs konstnärer, juvelerare och souvenirförsäljare tillsammans med turister från världen över på den medeltida bron. 

Bloukrans Bridge, Sydafrika

Bloukrans Bridge är känt bland adrenalinjunkies världen över. Bron är egentligen ingen upplevelse i sig själv. Men bron erbjuder världens högsta kommersiella bungy jump. 216 meter ner – en adrenalinkick av Guds nåde! 

Publicerad: 2017-02-02