Finland: Nya semesterön där män är förbjudna
Resmål

Nya semesterön där män är förbjudna

Alla kvinnor som känner ett behov av att ta en paus från män på semestern kommer snart att få ett nytt resmål.

SuperShe Island är det nya namnet på en ö i den finska skärgården där entreprenören Kristina Roth håller på att bygga en resort som enbart kommer att vara tillgänglig för kvinnor. Idén fick hon under en semester på ett hälsocenter i Kalifornien där hon såg att kvinnorna börja bete sig annorlunda och mindre avslappnat när män var närvarande.

– När det dök upp en söt kille plockade kvinnorna genast fram läppstiften, säger Kristina Roth i New York Post.

För att inte testosteronet ska störa kvinnor som söker total avkoppling är män helt enkelt inte välkomna på hennes resort.

– Hela idén med SupesShe Island är att fokusera på sig själv, inte på att få ett hormonrus.

Hon avfärdar att hon skulle vara en manshatare, ”jag älskar män”, säger hon, men anser att det finns ett behov av en plats för kvinnor där män inte är ett störande moment.

SuperShe Island ligger cirka en timme från Helsingfors och är beräknat att öppna i juni. Kristina Roth driver sedan tidigare communityt SuperShe där hon arrangerar resor och aktiviteter för kvinnor och planen är att driva SuperShe Island som en medlemsklubb, i stil med SoHo House, där hon först och främst räknar med att värva medlemmar från sitt uppbyggda kontaktnät.  

Publicerad: 2018-02-07