Fira chokladdagen på 4 speciella hotell
Tips

Fira chokladdagen på 4 speciella hotell

På söndag den sjunde juli firas chokladdagen globalt och vissa hotell väljer att fira lite extra med speciella chokladerbjudanden för sina gäster. Här kommer fyra tips på hotell som på ett eller annat sätt älskar choklad. 

Text: Elin Fellman

Hotel Sacher, Wien Österrike

Sachertårtan (chokladtårta) har sitt ursprung på detta familjeägda hotell i hjärtat av Wien. Ät tårtan på berömda Café Sacher eller avnjut en chokladbehandling på Sacher Boutique Spa. Här är det lyx och flärd som gäller. Ett dubbelrum kostar från cirka 5100 kronor per natt. 

Jade Mountain Resort, St Lucia Karibien 

Lediga rum & priser 

Den här lyxiga resorten i Karibien har en egen odling av kakaoböner och tillverkar även sin egen choklad. Hotellgäster får även tillverka egen choklad och lära sig mer om bönan på ett speciellt chokladlabb. En natt på den här lyxiga resorten kostar från cirka 12 980 kronor för ett dubbelrum. 

The Chocolate Box, Bournemouth England

Lediga rum & priser

Ägarna till The Chocolate Box arbetade inom chokladcatering till diverse kändisbröllop och upptäckte människors fascination för choklad. Det familjeägda hotell som de driver idag har hotellrum som är inredda som chokladlådor, därav namnet. Här finns en chokladbar och du kan även äta en chokladfrukost. Ett dubbelrum kostar från cirka 800 kronor per natten. 

Fabrica do Chocolate, Viana do Castelo Portugal

Lediga rum & priser

Fabrica do Chocolate är det perfekta hotellet för chokladälskaren och chokladnörden. De 18 hotellrummen är inredda efter olika chokladsorter och det finns också chokladtvål, chokladschampo och chokladtandkräm i varje rum. Hotellet har också ett eget chokladmuseum och olika spabehandlingar med choklad. Ett dubbelrum koster från cirka 800 kronor per natt. 

Hotels.com

Publicerad: 2019-07-05