Paris, Frankrike: 7 hetaste tipsen i Paris just nu
Foto: IStock.
Miniguide

7 hetaste tipsen i Paris just nu

Planerar du en weekendresa till Paris? Om inte – tänk om! De här godbitarna vill du inte vara utan! RES medarbetare Victoria Machmudov bor i ljusets stad, Paris, på obestämd tid och arbetar som frilansjournalist. Här är hennes – just nu – sju bästa tips till staden: 

Boende

Mob Hotel 
– Nytänkare i hotelldjungeln 
Mob är inte bara ett hotell, Mob är en upplevelse. Rakt ovanför Paris 18:e arrondissement, på fem minuters gångavstånd från den kända loppmarknaden i Saint-Ouen, hittar du denna pärla. Förutom tak över huvudet får du här tillgång till ett co-working-kontor, ett meditationsrum, en utomhusbio och annat smått och gott. Kan det bli bättre? Dubbelrum från cirka 1 000 kronor per natt. 
4-6 Rue Gambetta, 93400
Lediga rum & priser

Bar & Nattliv

Society 
– Lovande klubböppning
Paris senaste installation för det hängivna partyfolket är en klubb på fyra våningar i en gammal kasinolokal från 1930-talet. Society ligger i hjärtat av stadens 9:e arrondissement. Klubben invigdes tidigare i år med pompa och ståt, med den franska producenten Franck Roger som huvudakt. Framöver utlovas fler tunga bokningar och fest som heter duga.
14 Rue Cadet
facebook.com/societyparis9

Maison Sage 
– Kvällslig underhållning
Denna cocktailbar i närheten av Place de la République har hög trendfaktor. Mellan onsdag och söndag är det fritt fram att testa flipperspel, foosball och allt annat som Maison Sage har att erbjuda. Sugen på en ny tatuering? En gång i månaden förvandlas lokalen till en tatueringsstudio. Håll utkik på de sociala mediekanalerna för mer info.
15 Boulevard Saint-Martin
maison-sage.com

Le Poly 
– Bar i tre plan
Poly är platsen för de som är intresserade av allt annat än enkelspårighet. Baren ligger alldeles runt hörnet från metrostationen Strasbourg Saint-Denis och är uppdelad i tre olika utrymmen som används till att visa film, ställa ut konst och låta dj:s skapa kaos på dansgolvet. Dessutom finns en stor mingelvänlig terrass och en mathörna där man kan mumsa på varmkorv eller vietnamesiska mackor.
110 Boulevard de Sébastopol
lepoly.fr

Mat & dryck

Green House
– Urban trädgård
Den amerikanska kocken Kristin Frederick var den första att introducera food trucks i Paris, med den mobila restaurangen Camion qui Fume. Nu är hon aktuell med ett nytt koncept som lägger krut på färska, säsongsbaserade råvaror. Till sobanudlar, grönsakstempura och biff tataki finns ett urval av naturviner att prova i dryckesväg. Öppet tisdag till lördag för lunch och middag.
22 Rue Crespin du Gast

Pizzeria Popolare 
– Ny trattoria i stan
Radarparet Tigrane och Victor ligger bakom East Mamma, Ober Mamma, Mamma Primi och Biglove Caffè. Nu har de öppnat ännu ett ställe för italienälskare att bli eld och lågor över. På Pizzeria Popolare serveras burrata, risotto och autentisk napolitansk pizza. En margherita kostar så lite som en femtiolapp och i den tillhörande baren finns 600 olika italienska alkoholhaltiga drycker att välja bland. Öppet veckans alla dagar.
111 Rue Réamur
facebook.com/pizzeriapopolare/

För fler tips: spana in vår Paris-guide. 

Publicerad: 2017-08-17