Paris, Frankrike: 7 tips du inte vill missa i Paris
Sézane Café-librairie lockar med både snygg design och gott kaffe.
Cityguide

7 tips du inte vill missa i Paris

Lediga rum & priser i Paris!

RES medarbetare Victoria Machmudov tipsar om ställen du inte vill missa i Paris som alla snackar om just nu. Visste du till exempel att Scarlett Johansson älskar popcorn så mycket att hon har öppnat en popcornbutik i den franska huvudstaden?

Shopping

Smallville Records
– Comeback för skivhandel 
Hamburg-baserade skivbolaget och festfixarna, Smallville Records, har blivit med ny butik i Paris. Stället ligger i 10:e arrondissementet, bara några minuters gångväg från Saint Martin-kanalen. Här säljs vinylskivor med elektronisk musik och butikens skyltfönster är utsmyckat med snirkliga illustrationer av bolagets eminente konstnär Stefan Marx.

26 Rue du Château d’Eau
smallville-records.fr

Jordan Bastille 
– Sneakerparadis
Jordan Bastille tar sneakers på stort allvar. Affären i Paris är helt och hållet tillägnad basketspelaren Michael Jordans eget märke som fötts i samarbete med Nike. I den två våningar stora butiken finns möjlighet att skräddarsy sina nya dojjor och testspringa skorna på en egen löparbana före köp.
12 Rue du Faubourg Saint-Antoine
jordanbastille.fr 

Äta & Dricka

Le Myrha 
– Ekologisk expansion 
Gatan Rue Myrha står inför en förändring. Efter att ett lokalt klädmärke och en trendig bokaffär slog sig ner på den multikulturella gatan har nu ägarna bakom ekokrogen Le Bichat öppnat upp sin andra restaurang på adressen. För en billig slant får du dryck, huvudrätt samt förrätt eller efterrätt. De animaliska produkterna till dagens rätt går att ersätta med vegetariska eller veganska alternativ. Gå av vid Barbès-Rochechouart eller Marcadet-Poissonniers, närmsta metrostationen Château Rouge är stängd för arbete fram till sommaren.
70 Rue Myrha
facebook.com/LeMyrha

Sézane Café-librairie 
– Kafé med hög mysfaktor
Det franska klädmärket Sézane har sedan födelsen personifierat den parisiska stilen. Efter öppningen av nätshoppen kom en butik för jeans och senare den originella flagskeppsbutiken L’Appartement Sézane. Näst ut i Sézanefamiljen är en lokal med läcker inredning tillägnad åt väskor, kaffe och böcker. Öppet onsdag till lördag.
3 Rue Saint-Fiacre
sezane.com/en/sezane-apartment

République of Coffee
– Burritos, tacos och guacamole
Kafét ligger runt hörnet av Place de la République i en lokal med vita kakelväggar och mycket ljusinsläpp. Kaffet är bryggt på bönor som rostas på plats och leverantörerna varierar för att kunna förse kunderna med varierade kaffeupplevelser. I köket står den före detta kocken från Café Chilango och Chambre Noire och han har skapat en nyttig mexikansk meny som ändras från vecka till vecka.
2 Boulevard Saint-Martin
facebook.com/RepubliqueOfCoffee

Yummy Pop
– Pop till you drop
Scarlett Johansson älskar popcorn. Så pass mycket att hon tillsammans med ex-mannen, fransosen Romain Dauriac, bestämde sig för att öppna ett eget popcornställe i hjärtat av Marais. Yummy Pop är en hyllning till amerikansk popcornkultur och till en av hennes favoritstäder i Europa. Välj mellan sött och salt, jordgubb-, cheddar- och tryffelsmak.
35 bis Rue du Roi de Sicile
facebook.com/yummypop.shop/

Dame Rose
– Afroamerikansk musikhistoria
Långt ner i södra Paris, i Montparnasse, gömmer sig en restaurang/bar/konserthall som osar Louisiana i allt från kök till dekor. Här spelas jazz, blues och kongolesisk rumba och det bjuds på scenframträdanden innan midnatt. Öppet fram till småtimmarna på helger.
13 Rue de Commandant René Mouchotte
damerose.live

För fler tips: spana in vår Paris-guide. 

Publicerad: 2017-06-15