Paris, Frankrike: Svenska fotbollslandslaget drar rekordmånga till Frankrike just nu
Getty Images
Nyhet

Svenska fotbollslandslaget drar rekordmånga till Frankrike just nu

Svenska damlandslaget stod för en fantastisk prestation i måndags kväll mot Kanada och nu väntar kvartsfinal mot Tyskland på lördag. Intresset för damlandslaget i fotbolls-VM har exploderat och det är inte bara hemifrån som man visar sitt stöd – flygbokningarna till Paris har ökat med hela 42 procent sedan matchen mot USA förra torsdagen, enligt ett pressmeddelande.

Text: Viggo Cavlin och Elin Fellman 

– Som fd fotbollspelare tycker jag det är extra glädjande att se att våra damer äntligen får den uppmärksamhet de så väl förtjänat. Att vi nu även kan se att svenskarna vallfärdar för att stötta tjejerna på plats värmer i hjärtat. Känslan av att befinna sig mitt i händelsernas centrum och att samtidigt kunna upptäcka städer som till exempel Paris och Lyon är oslagbar. En utmärkt kombination och ett bra sätt att spendera sommaren på helt enkelt, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Rekordstor ökning av resor till Paris

Lediga rum & priser i Paris

Trots att inte alla matcher spelas i Paris så är det främst Paris man flyger till när man reser internationellt. På listorna över resor bokade mellan 20 och 23 juni 2019* ligger Paris i toppen med en ökning på hela +42 % jämfört med samma period förra året. Efter matchen i torsdags mot USA där Sverige tyvärr förlorade, men ändå tog sig vidare, kan vi alltså se att bokningarna till Paris ökat rejält.

Stormatch på fredag lockar svenskar

Lediga rum & priser i Rennes

Fredagens stormatch där hemmanationen Frankrike möter USA lockar publik från hela världen, inte bara från nationerna som möts. Även svenskar lockas av stormatcher som den här, framför allt när de spelas bara någon timme bort. Fredagens match spelas på Parc des Princes som är hemmaarena för Paris Saint Germain där Zlatan tidigare spelade. Arenan rymmer 47 929 åskådare och med stor säkerhet kommer den vara näst intill fullsatt.

På lördag klockan 18:30 är det avspark för Sveriges kvartsfinal mot Tyskland. Matchen spelas i staden Rennes i Bretagne och arenan, Roazhon Park, har kapacitet att ta emot strax under 30 000 åskådare. Förhoppningsvis mest svenskar.

– Vi går in med en otroligt skön känsla inför kvartsfinalen mot Tyskland. Vi ställs mot ett av de bästa länderna i världen men med detta lag är ingenting omöjligt, säger landslagsspelaren Fridolina Rolfö.

Så mycket har resorna till Paris ökat:**

– Reguljärflyg, bokning 20-23 juni med avresa 7 juni – 7 juli = + 42 %

– Sista minuten VM, bokning 15 maj – 24 juni med avresa 7 juni – 7 juli = +309 %

– Reguljärflyg Sommar, bokning fram till 24 juni med avresa juni – augusti = + 7 %

– Sista minuten Sommar, bokning 1-24 juni med avresa juni- juli = + 28 %

* Siffror framtagna 25 juni 2019. Gäller för bokningar gjorda 20-23 juni med avresa under fotbolls-VM, dvs 7 juni till 7 juli 2019.

** Samtliga siffror i listan framtagna 25 juni 2019 och i jämförelse med samma period 2018.

Publicerad: 2019-06-26