Grekland: Zakynthos strand öppnar igen – efter jordbävningen
getty images
Nyhet

Zakynthos strand öppnar igen – efter jordbävningen

Den berömda stranden Shipwreck Beach på ön Zakynthos är en av Greklands mest kända stränder. Efter att hållit stängt på grund av två olyckor i höstas är stranden nu återigen öppen för besökare – men en tredjedel av stranden kommer dock att hållas stängd för alltid.

Text: Elin Fellman 

Stranden har gjort sig känd med sin vykortsliknande kritvita sand, höga klippor och ett turkostblått vatten. Men i höstas förstördes idyllen. Stranden, som har över en miljon besökare om året, drabbades av två olyckor inom loppet av en månad. 

I september skadades en kvinna när turister var tvungna att fly från ett stenras och drygt en månad senare drabbades hela ön av en jordbävning. Stora klippblock störtade i havet vid stranden vilket orsakade en kemisk reaktion som gjorde att havet fick en vit färg. 

Stranden höll sedan stängt på inrådan av experter – men nu får alltså öppna igen, med vissa restiktioner. Stranden är numera uppdelad i tre zoner. En är helt öppen för besökare, en stängs vid dåligt väder och den tredje delen hålls stängt permanent. 

Lediga rum & priser på Zakynthos

Publicerad: 2019-05-17