Irland: Guide Michelin 2020 lyfter irländska restauranger
The Oak Room
Bildspel

Guide Michelin 2020 lyfter irländska restauranger

Irländsk gastronomi lyfts fram i den prestigefulla Guide Michelin 2020, där sex restauranger från Irland och Nordirland är nya sedan förra årets utgåva. Detta samtidigt som inga tidigare stjärnbelönade restauranger förlorar sina stjärnor vilket innebär att fler irländska restauranger än någonsin finns med i Guide Michelin.

De sex nya tilläggen i guiden inkluderar den eleganta Aimsir i County Kildare, som lyckats få två Michelinstjärnor inom loppet av fem månader efter att de öppnat. The Greenhouse i Dublin gick från att ha en stjärna till att ha två, medan den prisade Muddler’s Club i Belfast får en stjärna för första gången, tillsammans med Variety Jones i Dublin, Bastion i Kinsale och The Oak Room i County Limerick.

Utöver Michelinstjärnorna har 26 restauranger den efterlängtade statusen Bib Gourmand, vilket innebär att de anses erbjuda vällagad mat till ett rimligt pris. Några av dem som blivit tilldelade Bib Gourmand för första gången är Balloo House i Killinchy, Land to Sea i Dingle och Thyme i Athlone. 

Publicerad: 2020-01-03