Tel Aviv, Israel: Tre heta tips i Tel Aviv
Tips

Tre heta tips i Tel Aviv

En ny restaurang och två inte lika nya, men minst lika intressanta tips på vad du kan göra i Tel Aviv.

Text: Sofia Sundström

Nomi

Med ett nytt och innovativt stuk på koschermat öppnar den välrenommerade kocken Yoram Nitzan en ny restaurang i hotellet InterContinental David i Tel Aviv – Nomi. Han har tidigare varit huvudkock på välkända restauranger som Tel Avivs Mul Yam och Bindella där hans passion för färgglad, detaljrik och innovativ mat blomstrat. Nu vänder han på bladet och ger sin kärlek till Nomi, ett stenkast från kvarteret Carmel Market.

–      Efter månader av noggrann planering och oändliga diskussioner, så är jag glad att anta den här nya utmaningen att skapa denna nya exklusiva koscher restaurang efter att ha specialiserat inom skaldjur i så många år. Nomis maträtter presenterar tillsammans en meny med traditionella israeliska smaker, från de bästa ingredienser från likväl Israel som utomlands, säger Yoram Nitzan.

Menyn är varierad och har lite av varje att erbjuda. För den som uppskattar en riktigt god köttbit finns här grillad entrecôte med en variation av svamp och syrad butternut-pumpa, toppad med vitvinssås. Föredrar du istället fisk finns det allt från sjötunga serverad på en bädd av citrongräs till en laxsashimi med kristalliserade ingefära. Allt med en israelisk stämpel.

12 Kaufman St

nomitlv.com

Cuckoos’s Nest

Dels en bar och dels ett konstgalleri, Cuckoo’s Nest är en favorit bland lokala Tel Aviv bor som vill uttrycka sin kreativa sida, möta vänner för ett glas eller delta i ett av de många events som arrangeras av Cuckoo’s Nest. Lokalen är belägen i en arabeskstylad byggnad, med en mix av lokaler belamrade med oklara objekt där folk möts i en avslappnad och social miljö. Ta med dig ett glas och besök övervåningen där konst av olika slag visas upp bland avskalade väggar.

Noam Street 3

ontopo.co.il

Yoko Kitahara

För den som behöver en stunds lugn och ro finns det japanska hälsoparadiset Yoko Kitahara, belägget i kvarteret Jaffa undangömt på en klippa med en fantastisk utsikt över Medelhavet. Här börjar upplevelsen vid dörren, där du lämnar all stress och dina vardagliga problem, för att sedan njuta den avslappnande behandlingen i en oförglömlig miljö. På Yoko Kitahara ger de enligt japansk tradition den högsta uppmärksamheten till den minsta detaljen.

Kikar Kedumim Street 5

yokokitahara.com

 

Publicerad: 2019-02-27