Italien: Lågpris till Italien
Italien

Lågpris till Italien

Kombinera lågprisflyget till Italien med ett riktigt bra boende – från Lombardiet i norr till Sicilien i söder. RES Italienexpert Peter Loewe tipsar om de bästa hotellen, på lagom hyrbilsavstånd från de nya destinationerna.

Alghero
I den vackra staden Alghero lever den katalanska kulturen och dialekten kvar. Här äter du Italiens bästa hummer! På en udde precis utanför stan ligger denna villa. Detta är ett exklusivt lyxboende där ingenting saknas, öppet året runt. Under lågsäsong finns ibland specialpriser.
Lediga rum & priser Villa las Tronas

 

Pisa
Bara fyra mil härifrån ligger den vackra romerska staden Lucca. Några kilometer norr om staden uppåt kullarna finns Villa Borbone, ett hus med anor från sjuttonhundratalet. Sju stycken rustika eleganta rum. Bra läge såväl för att utforska landsbygden som för att ta en tur ner till havet.
Hotell i Lucca


Rimini
Den gamla turistorten finns kvar till barnfamiljernas glädje. Fortsätt i stället tio mil söderut till grannregionen Marche och byn Sirolo som ligger högt uppe på en klippa. Personligt och lite lyxigt boende på Locanda da Rocco. Vackra naturområden som udden Monte Conero med isolerade stränder liksom vackra städer som Ascoli Piceno.
Hotell i Rimini

 

Trapani
Västliga Sicilien och enda direktflyget från Sverige. Det närliggande San Vito Lo Capo har fantastiska stränder. Hotel Capo San Vito (www.caposanvito.it) ligger direkt vid havet. Men den som tänker sig en längre tur och vill se en del av Siciliens vackra barockstäder ska definitivt sträcka ut färden till detta charmiga lilla bed and breakfast-ställe i det urgamla Modica.
Hotell i San Vito Lo Capo

 

Treviso
Ligger bara tre mil från Venedig. Det går faktiskt utmärkt att ta bilen till Venedig – färja till badön Lido ger dig en ny upplevelse av den unika lagunstaden. Den vita sandstranden kan bli en allvarlig konkurrent till sevärdheterna inne i stan. Det här är ett lite gammaldags hotell med lugnt läge som nyligen har totalrenoverats.
byron-hotel.com

Hotell i Venedig

Publicerad: 2010-06-07