Italien: Spa-hotell med ekotänk i de italienska alperna
Italien

Spa-hotell med ekotänk i de italienska alperna

Virgilius Mountain ligger i den italienska alpbyn Lana som är belägen 1 500 meter över havet. En exklusiv tillflyktsort endast tillgänglig via linbana, eller till fots för den motionslystna.

Starkt påverkad av sin omgivning samt av den ständigt pågående miljödebatten har arkitekten Matteo Thun låtit uppföra en byggnad som vid första anblick knappt urskiljer sig från dess omkringliggande miljö. Det gräsbevuxna taket samt de till antal många träbjälkar som pryder byggnadens fasad smälter trivsamt in bland träden på den lilla bergsklippan. Härifrån är utsikten hänförande ner mot dalen och dess porlande bäckar och frodande vinodlingar.

Vandringslederna är oändliga och vintertid förvandlas dalen till ett paradis för skidåkare och så även skridskoåkare när isen ligger blank på sjön. Har man mot förmodan tröttnat på utomhusaktiviteter kan man alltid unna sig någon av hotellets fyrtiotal spa-behandlingar, boka in en personlig tränare eller varför inte ta sig ett dopp i hotellets pool fylld med källvatten från berget.

Vigilius Mountain Resort
Vigiljoch, Lana, South Tyrol
Lediga rum & priser

Publicerad: 2010-01-21