Toscana, Italien: Palatshotell under den italienska solen
Italien

Palatshotell under den italienska solen

Är det ett slott eller är det ett hotell? I en bergssluttning vid Fiesole, sju kilometer från Florens, ligger den nyrestaurerade Il Saviatino, som antagligen är en av de bäst bevarade renässansvillorna i området.

Den palatsliknande byggnaden från fjortonhundratalet har varsamt renoverats för mångmiljonbelopp. Det har även tillkommit ett prisbeönt spa och en restaurang med gourmetmat. Och sedan Marcello Pigozzo tog över projektet finns det framför allt en sak som är viktigare än allt annat: service.
– Jag vill att gästerna inte bara ska få en wow-upplevelse när de kommer till hotellet. Jag vill att de ska fortsätta känna ”wow” när deras vistelse är över, säger Marcello Pigozzo, som har satsat på att försöka återskapa den toskanska kulturen i hela upplevelsen av hotellet.
Att villan är så välbevarad har Il Salviatino en man vid namn Phelps Thomas att tacka för. Han restaurerade hela huset 1882, lät konstnären Augusto Bruschi måla fresker inspirerade av medeltiden medan arkitekten Corinto byggde ut parken så att den även innefattade en italiensk trädgård.
– Den historiska bakgrunden betyder allt för det här hotellet, säger Marcello Pigozzo.

Il Salviatino
Via del Salviatino 21, Florens
+39-55-015 02 01
Dubbelrum från 575 euro
Lediga rum & priser

Publicerad: 2009-07-19