Dubrovnik, Kroatien: 3 heta hotell i Dubrovnik
Vy från takpoolen på Royal Blue Hotel.
Hotell

3 heta hotell i Dubrovnik

I södra Kroatien ligger den lilla medeltida staden Dubrovnik i all sin prakt. Här har man inget problem med att locka turister – tvärtom vill borgmästaren begränsa antalet som släpps in genom portarna i gamla stans ringmur (och då är det främst lassen med kryssningspassagerare som hänger löst, om man ska tro ryktena). Men självklart ska du resa dit! Bosätt dig utanför ringmuren och du kommer inte behöva trängas det minsta. Här är tre nyrenoverade rekommendationer.

Text: Kajsa Beausang

Remisens Hotel Albatros

Remisens Hotel Albatros öppnade i april 2018 efter ett totalrenovering och ligger cirka en halvtimmes bilfärd på kusten söder om Dubrovnik i Cavtat. Detta är ett familjevänligt, fräscht hotell med strandaccess och egen pool – något som inte är helt vanligt i Dubrovnik. Poängen med att bo här är alltså att kunna ta det lugnt vid havet men fortfarande ha nära nog till Dubrovniks utbud av citypuls.

Od Žala 1, Cavtat

remisens.com

Lediga rum & priser

 

 

Valamar Argosy

Valamar Argosy har renoverats för över 60 miljoner euro och öppnade under våren 2018. Hotellet är designat för vuxna – här vill man ha lugn och ro vid poolkanten och inget stim och stoj av semesterglada minimänniskor. Det höga läget på den lummiga halvön Babin Kuk ger fantastiska utsikt från såväl terrass som infinitypool, men det är bara några minuters promenad ner till stränderna om man föredrar det. Hotellet ligger cirka 15 minuter från Dubrovniks stadskärna. Hit kommer man för att få ha lugn och ro i en uppdaterad men avslappnad miljö.

Ul. Iva Dulčića 140, Dubrovnik

valamar.com

Lediga rum & priser

 

Royal Blue Hotel

Det här nyöppnade hotellet ligger på halvön Babin Kuk strax norr om Dubrovniks gamla stad och kan stoltsera med den enda takpoolen i hela Dubrovnik. Takpoolen har 18-årsgräns och här finns även en snygg takbar med angenäm utsikt. Det finns även en pool på markplan där barn och tonåringar är välkomna.  Det finns en strand i anslutning till hotellet och även en virtuell golf-simulator.

Kardinala Stepinca 31, Babin Kuk, Dubrovnik

hotelroyalblue.com

Lediga rum & priser

 

Du hittar vår RESEGUIDE till Dubrovnik HÄR.

Publicerad: 2018-07-04