Dubrovnik, Kroatien: Tre lyxhotell i Dubrovnik
Foto: The Pucic Palace.

Tre lyxhotell i Dubrovnik

Unna dig en extra lyxig semester i sommar. Här är tre lyxhotell att checka in på i Dubrovnik:  

Hotel Excelsior Dubrovnik 
Det femstjärniga hotellet ligger precis utanför muren med fantastisk utsikt över staden från terrassen och flera rum. Hotellet öppnade 1913 och otaliga kändisar har bott här, bland andra norska kungaparet, den engelska drottningen, Roger Moore, Elisabeth Taylor och nu senast Game of thrones-skådespelarna. Boka rum i den gamla delen där rummen har fransk balkong mot vattnet. Dubbelrum cirka 2 300 kr natten.
Ulica Frana Supila 12, Dubrovnik

Lediga rum & priser


När badrummet på hotellet slår ditt egna hemma! 

The Pucic Palace 
Pucic Palace är ett läckert palats mitt i gamla stan som huserar ett femstjärnigt hotell, en restaurang, ett kafé, och har dessutom en vinbar med över 70 sorters kroatiskt vin på glas. Det här är ett perfekt stopp för en vinprovning. Vinbaren Razonoda har flera olika vinprovningspaket att välja mellan och det finns även en kroatisk tapasmeny om den lilla hungern dyker upp. Smakfullt och lärorikt i en historisk miljö.
Ulica od Puča 1, Dubrovnik

Lediga rum & priser

Grand Villa Argentina 
Det här är något av en klassiker i Dubrovnik. Lyxhotellet ligger cirka tio minuters promenad från gamla stan med magnifik utsikt över staden och havet. Gran Villa Argentina sitter ihop med Villa Orsula, men marknadsförs som två olika fastigheter, även om de delar faciliteter som frukostmatsal, poolområde och trädgård. Gran Villa Argentina är ock bra mycket större än sin granne – 131 rum finns det totalt, vilket kan jämföras med Villa Orsulas tolv.
Ulica Frana Supila 14, Dubrovnik

För fler tips: spana in vår Dubrovnik-guide. 

 

Se fler hotell i Dubrovnik

.

Publicerad: 2017-06-08