Kuba: Lyxhotell slår upp dörrarna i Old Havana
Illustrationsbild
Bildspel

Lyxhotell slår upp dörrarna i Old Havana

Den europeiska lyxhotellkedjan Kempinski Hotels öppnar nytt hotell på den karibiska ön Kuba. Gran Hotel Bristol by Kempinski kommer att ligga i huvudstaden Havana och blir kedjans tredje hotell på ön. 

Text: Elin Fellman

Lediga rum & priser i Havana

Hotellet väntas öppna i slutet av 2019. Sedan tidigare har Kempinski två lyxhotell på Kuba, Cayo Guillermo Resort och Gran Hotel Manzana. Det nya hotellet kommer att ligga i vackra Old Havana – som är med på UNESCO:s världsarvslista – samt ett stenkast från berömda El Capitolio. 

Själva byggnaden är ett 100 år gammalt hotell som man har rustat upp ordentligt. På 1930- och 50-talet var det ett av det hetaste ställena i staden och många av tidens största konstnärer och kändisar dansade loss och drack drinkar här. Hotellet erbjöd också ovanliga bekvämligheter för sin tid, som till exempel privata badrum och telefoner i varje rum. 

Den gamla ursprungliga fasaden har bibehållits, insidan är däremot helt förändrad och har en modern design med en del lokala influenser. Totalt blir det 162 eleganta rum och sviter inklusive en presidentsvit på 135 kvadratmeter. Det kommer också att finnas fem restauranger och barer, ett gym, konferenslokaler samt en läcker infinitypool på nionde våningen med utsikt över Havana. 

Publicerad: 2019-10-01