Maldiverna: Medveten Resort på Maldiverna
Maldiverna

Medveten Resort på Maldiverna

På Alila Villas Hadahaa Resort som ligger på den tropiska ön Hadahaa i på Maldiverna kan gästerna välja att bo direkt ovanpå vattnet eller att ha en egen privat pool. Svindlande vacker havsutsikt är dock densamma för vad man än bestämmer sig för.

Ön Hadahaa är en än så länge relativt avskild och oupptäckt ö som ligger i ett område som är en av världens största och djupaste ”Atolls” (svenska: ringformig korallö). Här finns mer än 300 öar vilka alla är mer eller mindre obebodda. Hadahaa är alltså perfekt för den som säker sensationella upplevelser inom dykning och snorkling. Resorten har egen dykverksamhet för alla nivåer och vill ge sina gäster den ultimata servicen och upplevelserna, lika viktig är dock aspekten att ta hänsyn till omgivande miljö och korallrev.

Är man inte intresserad av dykning bör man inte bli uttråkad. Alla möjliga faciliteter finns givetvis att tillgå på Alila Villas – spabehandlingar, ångbad, bibliotek med takterrass, välutrustat gym, cigarrbar och restaurang som serverar Maldiviska specialiteter.

Alila Villas Hadahaa resort vill främst vara en resort som förmedlar en autentisk upplevelse av Maldiverna och man även vill sätta standarden för en ny typ av lyxresort – boendet som existerar i enlighet med naturen, bryr sig om ursprungskulturen och ser till hållbara värden. Resorten har försetts med hållbar design och är det första i sitt slag på Maldiverna som certifierats med Green Globe Building och Design Standard´s certifiering.

Hadahaa island, North Huvadhoo Atoll (Gaafu Alifu), Maldiverna
alilahotels.com

Publicerad: 2009-07-11