NYHET

Möja Värdshus & Bageri öppnar igen efter omfattande renovering

Jun 05, 2020

Nu öppnar Möja Värdshus & Bageri i Stockholms Skärgård upp i ny regi, och med nya förutsättningar, för att bedriva året-runt-verksamhet. Fastigheten har de senaste fem månaderna genomgått en omfattande renovering i syfte att gynna hela Möjas turistnäring och erbjuda ett helhetserbjudande, tillsammans med Möja Vandrarhem, enligt ett pressmeddelande.

I samband med att de nya fastighetsägarna, Martina och Alex Tengvall, tog över fastigheten i januari i år påbörjades arbetet med att förvandla Möja Värdshus & Bageri i Stockholms yttre skärgård. Paret som själva har landställe på Möja har under årens lopp sett verksamheter komma och gå. När möjligheten att förvärva fastigheten dök upp hade de en klar syn på hur de ville återskapa en av Möjas viktigaste knutpunkter. I samråd med Cesar och Klara Grivans, som ska driva Möja Värdshus & Bageri, har sedan projektet fått växa fram. De äger och driver sedan fyra år tillbaka Möja Vandrarhem vilket vann guld som gästernas favorit i STF (Sveriges Turistförening) ”Årets kudde 2019”.

”Vi kommer äntligen att kunna erbjuda våra gäster en helhetslösning med såväl mat som boende året runt där vi kan anpassa lokalerna efter storlek på sällskap. Sommartid vill vi satsa ännu mer på bageriverksamheten för att locka fler besökare till Möja och samtidigt hålla en tradition vid liv då man bakat bröd på bageriet sedan 1951,” säger Klara Grivans, Möja Värdshus & Bageri.

Cesar och Klara bor sedan ett par år permanent på Möja och Cesars släkt har varit verksamma på ön sedan 1700-talet. Cesar har tidigare arbetat inom familjeföretaget med varumärkena Babyland, Babyproffsen och Barnens Hus i portföljen medan hustrun Klara de senaste 20 åren arbetat inom förlags- och mediebranschen. Att driva vandrarhem och restaurang har varit parets gemensamma dröm. Köket ska erbjuda svenska sommarklassiker såsom SOS tallrik, toast skagen och rimmad lax, blandat med andra favoriter såsom exempelvis fish ’n chips och kroppkakor. Det ska finnas något för alla, oavsett plånbok eller kostavvikelse. I bageriet kommer, förutom välkända Möjalimpan, andra klassiker tillbaka däribland wienerlängderna och småkakor som hör sommaren till.

”Trots att vi öppnar vår verksamhet i en tid av ovisshet känner vi oss hoppfulla inför sommaren. Vi är säkra på att många Stockholmare kommer att söka sig ut i skärgården och då gäller det att vi kan möta dem på ett säkert och tryggt sätt. Vi håller tummarna för fint väder vilket möjliggör för servering utomhus, samtidigt som vi väljer att öppna med färre antal bord i själva matsalen,” avslutar Klara Grivans.

Fakta:

Möja Värdshus & Bageri ligger i en klassisk villaträdgård i samhället Berg och öppnar för säsongen den 4 juni. Fram till och med den 21 juni håller verksamheten öppet torsdag till söndag. Därefter är det öppet dagligen till och med den 30 augusti. Bageriet kommer att sälja bröd, bullar och kakor direkt från plåtar via bageriets entré, mittemot restaurangen.

Matsal: 44 sittplatser

Barsittning: 16 platser

Trädgården: 75 sittplatser

Mer från RES

Porto Cruz Terrace Lounge 360º. Foto: Pressbild / Espaço Porto Cruz.

Handplockade tips

7 (nya!) upptäckter i Porto

Lissabons lillasyster Porto korkar upp med vin, kultur och otroliga hotell, mitt i smeten i en världsarvslistad stadskärna.

Simon Rogan utanför sin trestjärna L’Enclume i engelska Cumbria. Foto: Pressbild / Three Stars Group.

Handplockade tips

4 matdestinationer att hålla koll på 2024

Resor och mat hänger omistligt ihop, det är sedan gammalt. Men finns det några särskilda platser som foodieresenärer bör zooma in på just nu? RES:s redaktion delar med sig av fyra spaningar på matdestinationer vi i år upplever särskilt spännande.

Peruanskt på taket till hotellet The Madrid Edition. Foto: Oroya at Edition Facebook.

Handplockade tips

5 krogfavoriter i Madrid

Årets europeiska huvudstad för gastronomisk kultur är – Madrid. Det här är våra fem senaste favoriter.