Monaco: 5 x snygga hotell i Monaco
Foto: Monte-Carlo Bay Hotel & Resort
Tips

5 x snygga hotell i Monaco

Många åker till Monaco på sommaren men med över 300 solskensdagar per år och milt klimat kan du för all del också åka dit under vintern för att få en försmak av våren. Monaco är ett litet furstendöme men trots det finns det en mängd bra hotell att välja bland. Här är fem hotell RES gillar just nu. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Monaco

Hotel Metropole Monte-Carlo 

Lediga rum & priser

Inredningsarkitekten Jacques Garcia har förvandlat Hotel Metropole Monte-Carlo genom att blanda olika stilar med klassisk arkitektur. Med inspiration från renässansen, Egypten och kejsarstil bor du som en kung eller drottning i de pampiga rummen som så många förknippar med furstendömet Monaco. Missa inte hotelelts spa, House of Givenchy, ett ESPA spa med 13 olika behandlingsrum. 

Novotel Monte Carlo Hotel

Lediga rum & priser

Det här trestjärniga hotellet har allt man kan tänkas vilja ha för ett rimlig peng. Novotel Monte Carlo Hotel ligger centralt, bara några minuters promenad från järnvägsstationen, och har en utomhuspool, ett gym, ett hamam, en bastu samt en bar och en restaurang. Under 2019 renoverades alla hotellrum i en Rivierainspirerad inredning och blev ljusare och färgstarkare. Ett dubbelrum kostar från cirka 1600 kronor per natt. 

Monte-Carlo Bay Hotel & Resort

Lediga rum & priser

Beläget 120 meter från den franska gränsen, på halvön Larvotto. Det här hotellet väljer du om du älskar havet – eller lyx och flärd. Här finns fyra restauranger, ett kasino, ett 900 m² stort spa samt en lagun med vattenfall och bubbelpool. Monte-Carlo Bay Hotel & Resort är ett sådant hotell du kan checka in på några dagar, utan att lämna det och varva ner. Ett dubbelrum kostar från cirka 3200 kronor per natt. 

Hotel Columbus Monte Carlo

Lediga rum & priser

Hotel Columbus Monte Carlo i Fontvieille helrenoverades 2018 och erbjuder nu 181 hotellrum, varav 29 sviter. Amanda Rosa står bakom den avskalade inredningen som går i färgerna blå och ockra. Alla rum har en fantastiskt utsikt över Medelhavet. Ett dubbelrum kostar från cirka 1600 kronor per natt. 

Port Palace

Lediga rum & priser

4-stjärnigt boutiquehotell i hamnen med utsikt mot de spektakulära lyxyachtarna och med vackra gamla stan och Grimaldipalatset i ryggen. Hotellet lockar till sig en yngre målgrupp som vill ha en närhet till Monte Carlos spännande nattliv. Alla 50 rum har havsutsikt med en egen jacuzzi eller hamam. Ett dubbelrum kostar från cirka 2000 kronor per natt. 

Läs den stora reseguiden till Monaco HÄR.

Publicerad: 2020-01-08