Nu blir det lättare att hitta eko-vänliga hotell
Foto:GettyImages
Nyhet

Nu blir det lättare att hitta eko-vänliga hotell

Att värna om miljön är ingen trend, det är ett faktum och ett tillstånd vi lär oss att inkorporera i vår vardag oavsett vi är på hemmaplan eller på resande fot. Att hitta eko-vänliga hotell har inte varit filter på söksajterna, men nu har Secret Escapes infört kategorin. Vi uppmanar fler att följa efter. 

Text: Sofia Sundström

Den ökande medvetenheten runt planeringen av sin semester med såväl boende som resesätt möter Secret Escapes med en ny kollektion med ekovänliga hotell. Det är ett steg i en långsiktig satsning för miljön, där målet är att uppmärksamma miljövänliga boendealternativ och även göra det smidigt att på ett och samma ställe kunna boka sitt ekovänliga hotell.

– Den ekovänliga kollektionen är ett första led i att stärka och kvalitetssäkra vårt hållbara utbud av hotell. Med dataanalys har vi selekterat och miljömärkt de hotell som har godkänts med Svanenmärkning, ISO eller Green Key. Som konsument vill man ofta hitta hotell med hållbarhetsprinciper och då ska man kunna lita på att hitta det i vårt utbud. I och med vår nya satsning på ekovänliga hotell kommer våra medlemmar att slippa göra research på egen hand, säger Therese Agerberth, Secret Escapes vd för den skandinaviska marknaden.

En stor del av deras nuvarande hotellportfölj är ekovänliga och går att nås via tåg och cirka 40 procent av svenskarnas bokningar förra året var hotell i närområdet.

Kvalitetsstämplingarna av hotellen innebär att de har följande miljöcertifieringar:

SVANEN

Svanen är Nordens officiella miljömärkning som ställer krav på produkters energiåtgång med ett helhetstänk från dess tillverkning, användning och hur den tas om hand som avfall. Fokusen ligger på produkter som används av många och har den största miljöpåverkan.

svanen.se

ISO 14001

ISO 14001 är en internationellt accepterad miljöstandard som mäter hur ett företags ledningssystem implementerar och uppfyller de miljökrav som har satts. Genom att aktivt jobba med den modellen man har satt minskar man användningen av resurser, samt kostnaden för avfallshantering.

iso.org

GREEN KEY

Green Key är en internationell miljömärkning för turistbranschen med fokus på just logi- och konferensverksamheter. De anläggningar som bär miljömärkningen har en miljöpolicy, och jobbar aktivt med årliga miljömål och ska följa de utsatta kriterierna. Detta innebär allt från vattenbesparande lösningar, inköp av rättvisemärkta och/eller lokalproducerade livsmedel, miljömärkta städ produkter, osv. 

greenkey.se

 

Publicerad: 2019-03-13