Oroliga tider - så påverkas resandet av kriser
Turismen till Paris minskade efter terrordåden 2015. Foto: Mathewleesdixon.
Nyhet

Oroliga tider - så påverkas resandet av kriser

Många oroas över att åka till platser som drabbats av terrordåd eller andra kriser. Men enligt experterna finns ingen anledning att boka om resan.

Under 2015 utsattes Paris för flera terrorattacker och under den första halvan av 2016 minskade turismen till staden, vilket ledder till minskade intäckter med flera miljarder kronor. Det är tydligt att många tvekar att resa till platser som nyligen utsatts för terror eller drabbats av andra liknanade kriser eller hot, och enligt nya studier gäller detta både affärs- och nöjesresenärer.

Enligt resesajten Hopper undviker många amerikaner att åka till vissa europeiska destinationer, såsom London och Paris, att väljer istället hålla sig inom USA eftersom det känns säkrare.

– Folk är oroliga att det inte är säkert ute i världen och väljer att inte åka så långt hemifrån, säger Patrick Surry, analytiker på Hopper.

Samtidigt hävdar experter att det inte finns någon anledning att låta sig påverkas terrorattackerna - av de dryga 151 miljoner människor som vistades i Frankrike 2015 var det 142 som dödades i terrorattacker vilket innebär att risken att drabbas är oerhört liten.

 

 

Publicerad: 2017-05-05