Österrike: Bo i lyxiga alperna – sommar som vinter
Tips

Bo i lyxiga alperna – sommar som vinter

Till Österrikiska alperna kan du åka vinter som sommar där avkoppling och lyx står överst på listan. Vandra i natursköna vyer, cykla bland bergen eller stanna helt enkelt på hotellet och njut av en spaupplevelse. Här får du två tips på två hotell med det lilla extra. 

Text: Elin Fellman 

Boutique Hotel Wachtelhof

Det lilla designhotellet Boutique Hotel Wachtelhof är ett exklusivt undangömt hotell mitt i alperna. Hotellet har endast 29 rum och ligger i hjärtat av Hinterhal, mitt emellan Salzburg och Kitzbuhel. Ägarna bakom hotellet är syskonen Peter och Christine Huetter, en entreprenör och en designer som vill skapa en känsla av att komma hem när besökarna kommer till platsen. Här bor du med en panoramautsikt över bergen och har tillgång till ett privat spa med bubbelpool, bastu och olika massagebehandlingar. Om du känner dig hurtig och vill lämna oasen finns vandrings- och cykelleder i anslutning till hotellet samt en 18-håls golfbana. Ett dubbelrum kostar från 2500 kronor per natt. 

Lediga rum & priser

Aqua Dome Hotel

I Ötztal-alperna finns den enda termiska källan i västra Österrike. Här ligger också det lyxiga hotellet Aqua Dome Hotel med en 20 000 kvadratmeter stor spaanläggning. Som gäst på hotellet har du tillgång till bastu, bad i varma källor, behandligar och utomhusspa. På kvällen kan du avnjuta ett glas vin i den eleganta vinbaren med utsikt över de alperna. För att nå hotellet tar du lättast flyget till Insbruck eller tåget till Ötztal station. Ett dubbelrum går från cirka 2000 kronor per natt. 

Lediga rum & priser

Publicerad: 2019-04-16