ÖSTERRIKE

Hotel Post: Nyrenoverad alppärla

Nov 16, 2009

Att ett över hundrafemtio år gammalt österrikiskt alphotell inte behöver vara någon konservativ institution är något som Hotel Post i den lilla byn Bezau har bevisat. Det fyrstjärniga hotellet har drivits av samma familj i fem generationer, och under Susanne Kaufmanns styre har det utvecklats till en sober lyxpärla i de österrikiska bergen.
 

I samklang med så väl tradition som omgivning möter rena linjer trätak och gnistrande turkosa pooler, och spännande uppdateringar av det rustika centraleuropeiska köket görs med ekologiska råvaror från gårdarna i närheten.

Bergen och dalarna runt omkring förser också det hotellets spa med örterna till den egna kosmetiklinjen. Den – tillsammans med wellnessavdelningens uppsjö av olika saunaformer, behandlingar och bad – ledde 2008 till utmärkelsen ”Best wellness hotel in Europe” i tidningen Geo.

Ett nytt tillskott i restaurangväg är den intima lyxrestaurangen Irma. Menyn följer årstidernas skiftningar och lyfter månatligen upp lokala delikatesser som alpvildsvin, sparris, ostar och bergsörter.

– Restaurangen är en hyllning till min mormor i vars hotellkök jag mer eller mindre växte upp, säger Susanne och håller upp ett specialdesignat vinglas som pryds av mormor Irmas säregna signatur. AMO

Hotel Post
Brugg 35, Bezau
+43-55-14 22 07
Lediga rum & priser Hotel Post
 

Dubbelrum från 1 200 kronor per person och natt

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!