Österrike: Hotel Post: Nyrenoverad alppärla
Österrike

Hotel Post: Nyrenoverad alppärla

Att ett över hundrafemtio år gammalt österrikiskt alphotell inte behöver vara någon konservativ institution är något som Hotel Post i den lilla byn Bezau har bevisat. Det fyrstjärniga hotellet har drivits av samma familj i fem generationer, och under Susanne Kaufmanns styre har det utvecklats till en sober lyxpärla i de österrikiska bergen.
 

I samklang med så väl tradition som omgivning möter rena linjer trätak och gnistrande turkosa pooler, och spännande uppdateringar av det rustika centraleuropeiska köket görs med ekologiska råvaror från gårdarna i närheten.

Bergen och dalarna runt omkring förser också det hotellets spa med örterna till den egna kosmetiklinjen. Den – tillsammans med wellnessavdelningens uppsjö av olika saunaformer, behandlingar och bad – ledde 2008 till utmärkelsen ”Best wellness hotel in Europe” i tidningen Geo.

Ett nytt tillskott i restaurangväg är den intima lyxrestaurangen Irma. Menyn följer årstidernas skiftningar och lyfter månatligen upp lokala delikatesser som alpvildsvin, sparris, ostar och bergsörter.

– Restaurangen är en hyllning till min mormor i vars hotellkök jag mer eller mindre växte upp, säger Susanne och håller upp ett specialdesignat vinglas som pryds av mormor Irmas säregna signatur. AMO

Hotel Post
Brugg 35, Bezau
+43-55-14 22 07
Lediga rum & priser Hotel Post
 

Dubbelrum från 1 200 kronor per person och natt

Publicerad: 2009-11-16