Komagesoppa och pierogi – polska maträtter du måste testa

Jun 08, 2017

Traditionell polsk mat påminner om svensk husmanskost och är i all sin enkelhet helt fantastisk och grovt underskattad. Här är fem polska rätter du inte vill missa: 

Råbiff 
För alla som gillar råbiff är det rena fröjden att befinna sig i Polen. Råbiff finns på de flesta menyer. Dock serveras råbiff oftast som en förrätt och är således en rätt liten portion.  

Flaki
Komagesoppa. Låter sådär frestande men soppan är värd att testa för den smakar faktiskt riktigt bra. Strimlorna av komage påminner lite om bläckfisk i konsistensen. 

Borscht
Röbetssoppa är vanligt att inleda måltiden med. Gott, värmande och nyttigt.

Pierogi
Polska dumplings. Traditionellt sett fyllda med kött men serveras nuförtiden med många olika slags fyllningar.

Bigos
Polsk variant av kålpudding. Som oftast tillagas bigos på kål och fläsk.

Foton: IStock. 

 

 

 

 

 

 

Mer från RES

Foto: Time Out.

Nyhet

New York får ny matmarknad

New York City har en imponerande matscen - som är på väg att bli ännu bättre. I höst öppnar Time Out Market Union Square, den andra matmarknaden med tydliga kulturella inslag i regi av den globala storstadsbibeln Time Out.

Foto: Press.

Topplista

Topp 8: Världens bästa flygplatsmat 2025

Flygplatsmat förknippats traditionellt med torra mackor i plast, trista snabbmatskedjor och hutlösa priser. Men tiderna förändras – och det är är de åtta flygplatsrestauranger runt om i världen som serverar allra bäst mat.