Lissabon, Portugal: 3 heta hotell i Lissabon
Tips

3 heta hotell i Lissabon

Portugals huvudstad Lissabon har ökat i popularitet de senaste åren vilket betyder att hotellbranschen i staden blomstrar. Här är tre nyöppnade hotell som vi på RES gillar lite extra mycket. 

Text: Elin Fellman  

Lediga rum & priser i Lissabon

Vintage Hotel & Spa

Lediga rum & priser

5-stjärnigt och lyxigt hotell mitt i staden intill livliga Avenida da Liberdade. Här checkar man in om man vill vila upp sig några dagar. Hotellet har ett modernt spa med massagerum, bastu och turkiskt bad. Det finns dessutom en uppvärmd inomhuspool och en takbar med panoramautsikt över staden. Som namnet hintar om är de 56 rummen inredda i retrodesign, 50-talsinspirationen är allra starkast. Rummen är också uppdelade i tre olika färgkoder. De blåa rummen hämtar inspiration från Algarvekusten, de gröna från Lissabons botaniska trädgård och de roströda från terrakottaprydda hustaken. Ett dubbelrum här kostar från cirka 3000 kronor per natt. 

Casa Fortunato

Casa Fortunato upplevs mer som ett hem än ett hotell. Familjehotellet ritades av arkitekten Antonio Costa-Lopes och hans fru Filipa Fortunato, som skriver barnböcker. Paret bor längst upp i hotellet med sin familj och det finns en lekfull stämning som genomsyrar hotellet. Starka färger, modern konst på väggarna, mycket mönster och olika typer av textilier. Varje morgon kan gästerna på en yogaklass i hotellets yogastudio. Det finns också ett mysigt bibliotek där parets barn ofta plingar på pianot. Ett dubbelrum här kostar från cirka 4500 kronor per natt. 

One Palácio da Anunciada

Lediga rum & priser

Hotell One Palácio da Anunciada kan vara lite halvsvårt att hitta. Hotellet huserar i en gammal 1500-talsbyggnad som enligt ryktet har över 18 000 böcker och målningar av bland anant Peter Paul Rubens. Ingången till hotellet ligger i en smal gränd som knappt går att urskilja. Det finns anledningar till att man har gjort hotellet lite svåråtkomligt. Palatset, som det en gång var, hade varit övergivet i flera århundranden innan hotellgruppen H10 upptäckte det. Med hjälp av sex experter rustades byggnaden upp över en tre år lång period. Mycket av den gamla designen finns kvar i det moderna hotellet. På taket har man dock installerat en pool som inte fanns här förut. Ett dubbelrum kostar från cirka 2800 kronor per natt. 

Läs den stora reseguiden till Lissabon HÄR.

Publicerad: 2019-09-05