Hotel Calimala

Hotel Calimala

Florens
Hotell

Florens har fått en ny anledning att boka in ett besök – nyöppnade boutiquehotellet Hotel Calimala. Att sova är de sista man vill i detta gamla palats – här hittar man stadens hetaste takterrass med såväl bar som restaurang. Det 38 rum stora hotellet öppnade i oktober 2019 och ligger i byggnaden som går under namnet Palazzo Degli Angeli i Florens livliga stadsdel Centro Storico. Rummen är något utöver det vanliga, men hotellet har på kort tid blivit en magnet även för locals som har fått upp ögonen för Angel Roofbar & Dining, takbaren och restaurangen som ligger på tre etage på toppen av byggnaden. Hotellet tar upp ett helt kvarter och erbjuder 360-graders utsikt över Florens horisont och ikoniska byggnader, på gångavstånd från ikoniska attraktioner som Uffizi-galleriet, Duomo, Boboli Gardens, Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio och Piazza della Repubblica.

Interiören och utsidan av Hotel Calimala och Angel Roofbar & Dining designades av den prisade Londonbaserade arkitekten och interiörarkitekten, Alex Meitlis (som även designat Ottolenghi-restaurangerna i London om dessa känns bekanta).

– Interiören i Hotel Calimala är otydligt kopplad till staden, säger arkitekten Alex Meitlis. Vårt uppdrag dikterades av byggnadens historia och ålder. Det var viktigt för oss att varje sten, spricka och skåra som kunde räddas skulle finnas kvar inom den slutliga designen. När gästerna vaknar upp i sitt rum kommer de omedelbart att veta att de är i Florens och inte någon annanstans i världen

Adress: 
Via Calimala, 2, Firenze
Telefon: 
+39 055 093 6360
Öppettider: 
måndag: Öppet dygnet runt
tisdag: Öppet dygnet runt
onsdag: Öppet dygnet runt
torsdag: Öppet dygnet runt
fredag: Öppet dygnet runt
lördag: Öppet dygnet runt
söndag: Öppet dygnet runt