Singapore: Stjärndesignerns resefavoriter

Stjärndesignerns resefavoriter

Kristin Nyström är grafisk designer och grundare av det ekologiska barnklädesmärket Gardner and the Gang. Hon bor i Singapore sedan flera år tillbaka med sin man och två barn och när RES får en pratstund med henne om resor blir det så klart mycket fokus på Singapore med omnejd, men även en och annan favorit i Sverige nämns. Här är Kristins bästa…

Text: Sandra Forsvik

… storstad:
– Min absoluta favorit är New York. Må hända att det låter förutsägbart och att vi har hört den förut, men det är helt enkelt för att NY har allt – fantastisk atmosfär, bra restauranger och en enastående shopping. Mitt favoritområde är West Village, där jag kan tillbringa hur mycket tid som helst.

Hotell i New York

… strand:
– Anse Source d'Argent på Seychellerna med kritvit sand och enorma svarta granitstenblock. Det känns nästan overkligt vackert. Jag är inget stort fan av vidsträckta stränder, men det här är paradiset. Stranden är lugn, intim och lite svårtillgänglig.

… promenadstråk:
– MacRitchie Reservoir i Singapore. Då vi bor mitt i staden med allt vad det innebär, är det fantastiskt att tänka att endast tio minuter bort ligger en riktig djungel. Det finns en runda här som tar omkring två och en halv timme att promenera. Längs vägen får du möjlighet att gå över en hängbro och se alla djur som lever i djungeln. Det är som att gå på zoo, fast på riktigt.

… ö:
– La Digue i Seychellerna. Här cyklar man längs fantastiska stränder till små mysiga restauranger på bara några minuter. När vi var här bodde vi på ett enklare hotell där det gick runt landsköldpaddor i trädgården, det kändes väldigt exotiskt.

…kafé:
– Tösses i Stockholm. Jag älskar riktiga konditorier. Här finns det bästa brödet, semlorna, ja allt du kan tänka dig och lite till...

… resmål:
– När jag reser med mina barn älskar jag att åka till Maldiverna. Det är lätt att ta sig dit och det är barnvänligt om man väljer att bo på stranden. Lugna vatten, otroligt vackert och bra mat. Om jag reser utan barn tar jag helst flyget till New York.

… bar:
– Takterrassen på Hudson Hotel i New York. Där serveras goda drinkar och de har en fantastisk utsikt över världens bästa stad. Mycket bättre än så kan det inte bli.

… hotell:
– Four Seasons Kuda Huraa på Maldiverna. Här hinner man bara tänka ”jag är törstig” – så har man en flaska vatten stående bredvid sig. Om man vill unna sig något speciellt är det här den perfekta platsen. Fantastisk service, otroligt vacker omgivning, långgrunda stränder, barnvänligt och superbra restauranger.

Hotell Kuda Huraa

… restaurang:
– Matbaren på Grand Hotell i Stockholm. Deras wagyu-hamburgare är himmelskt god. De har kunnig och trevlig personal, jättegod mat och dryck i en avslappnad miljö.

… nattklubb:
– Takterrassen Kinki i Singapore. Jag går inte så ofta på nattklubb längre, men jag gillar verkligen Kinki. De har en japansk restaurang på nedervåningen med bra mat och en bar på taket. Dekoren är japansk graffitti och utsikten är Singapores bästa. Bra musik och skön stämning.

… park:
– Botaniska trädgården i Singapore är superfin. Fantastisk växtlighet och här finns även en orkidéträdgård som jag tror att få kan mäta sig med. Ett vattenhål för stadsbor som söker lite lugn och ro.

… butik:
– Jag älskar Acnes flagshipbutik på Norrmalmstorg i Stockholm. Det är alltid lika trevlig och perfekt service och butiken levererar alltid.

… pryl på resan:
– Ipad, det är en livräddare när man reser med barn. Att resa med två små barn kan ibland vara tufft. Hur tråkigt det än låter så har nog den där Ipaden räddat mig ur många jobbiga och skrikande stunder.  

Publicerad: 2015-09-25