Barcelona, Spanien: Handplockade tips till Europas metropoler: Barcelona
Handplockade tips

Handplockade tips till Europas metropoler: Barcelona

Ett europeiskt designcentrum och ett kaxigt kulturmecka – lägg till en playa mitt i stan och du får en metropol som både är storslagen och svårslagen. Barcelona är en av Europas mest levande storstäder, även (eller framförallt) kvällstid; till restaurangerna går man till sent och klubbarna håller öppet fram till gryning. Barerna tycks alltid verka fullsatta, även på söndagar, trots att folk ska upp och jobba dagen efter. Följ med på våra senaste favoriter i den bubblande metropolen, Barcelona. 

Lediga rum & priser i Barcelona

Boa Bao

Hitta hit
Detta älskvärda koncept landade i Barcelona 2019, med sin oemotståndliga blandning av asiatisk fusionmat, fantastisk design och starka cocktails. Boa Baos meny innehåller alla panasiatiska klassiker: allt från den aptitretande Pekingankan och bao-bullen, till den malaysiska gula curryn med svarta tigerräkor och Dim Sum. Skölj ner allt med en uppfriskande Canton Mule — gjord med matchabryggd Stolichnaya, pomelo och ingefäraöl — och du vet att det kommer bli en vinnande koncept.

Besta

Hitta hit

Besta, som lanserades i februari 2021 i Barcelonas Esquerra de l'Eixample-distrikt (nyligen utsett till världens coolaste stadsdel av Time Out), är en matchning gjord i gastronomisk himmel. Två kockar, en galicisk, en katalansk, har kombinerat sina betydande kunskaper och det bästa från sina respektive kulinariska kulturer i denna sofistikerade "neo-bistro", där ingredienser och recept förändras hela tiden beroende på säsong. Det här är definitivt en restaurang att hålla utkik på!

La Textil

Hitta hit

I ett stort utrymme precis utanför centrala Plaça de Tetuan, är La Textil en ny seriös utmanare i loppet om att bli Barcelonas bästa plats för hantverksöl-älskare. På 1100 kvadratmeter (i en före detta textilfabrik) inkluderas en musiklokal, streetfood och en stor ölfabrik som kan producera 120 000 liter öl om året. Man skulle kunna tro att La Textil bara är för öldrickare, men baren har också ett fint utbud av sprit och vin, allt till mycket behagliga priser.

Boca Chica

Hitta hit

Två våningar upp från restaurangen Boca Grande hittar du exklusiva och glamorösa Boca Chica - som fungerar som ett glittrigt avbrott från Barcelonas vanliga barer. Här osar en gammaldags, kolonial känsla - tänk persiska mattor och vintagefotografier längs väggarna. På sommaren är terrassen öppen och missa inte att besöka badrummet, där gästerna har tillgång till DJ-bås, fotobås, spegelvägg och en bar. Dryckerna är välgjorda och signaturmenyn har några fantastiska alternativ. Detta är en av de mer exklusiva platserna i Barcelona ​​och priserna återspeglar detta.

Creps al Born

Hitta hit

En tikibar som serverar crêpes? Kan det bli bättre? Denna ovanliga tikibar är en plats där drinkarna är starka och fruktiga, och personalen känns mer som en familj (håll utkik efter deras grupporträtt på väggarna). Du kommer att skymta eldglimtar från baren, men var inte orolig. Luta dig tillbaka, koppla av och beställ en "Zombie" - men förmodligen inte mer än en om du vill minnas resten av din kväll.

Läs ytterligare 160 tips till Barcelona HÄR.

Publicerad: 2022-07-19