Gran Canaria, Spanien: RES TV från Gran Canaria – här är tipsen
RES TV

RES TV från Gran Canaria – här är tipsen

Gran Canaria är för många synonymt med sol och bad – och bara sol och bad. Helt fel, om du frågar vandringsguiden Björn Westin som jobbat på ön i 21 år.

Gran Canaria har ett mycket varierad natur, från ökenlika sanddyner till lummiga skogar och höga berg och ön är (förutom sol och bad) en perfekt ö för äventyr, vandring och surfing. Här är de tips som Hans Fahlén utforskar i RES TV från Gran Canaria.

Rocky Adventure

Rocky Adventure grundades 1996 och drivs av skandinaviska bergsguider som brinner för Gran Canaria. Här hittar man den svenske bergsguiden Björn Westin som guidar Hans Fahlén i bergen på norra Gran Canaria.

rockyadventure.com

Arehucas Destilleri

Romen kommer från Gran Canaria och ingen annan stans. Det och mycket med får Hans Fahlén lära sig på Arehucas Destilleri som har mer än en miljon liter rå rom på lagring.

Lugar Era de San Pedro, 2, Arucas, Las Palmas

arehucas.es

Oceanside

Den långa sandstranden i Las Palmas, Las Canteras, är inte bara en plats för sol, bad, strandsport och umgänge – här finns en surfstrand som passar utmärkt för såväl nybörjare som mer erfarna utövare av sporten. Hans Fahlén får en kurs av Giuseppe från surfskolan Osceanside.

grancanariasurf.es

Publicerad: 2018-11-28