Ibiza, Spanien: Ibizas hetaste ställen just nu
Linda tipsar bland annat om Amante Beach Club, en elegant strandbar på Ibiza. Foto: pressbild.

Ibizas hetaste ställen just nu

Ibizas lite smutsiga stämpel som engelsk rödbränd partyslyna börjar långsamt tvättas bort och ersättas av en bild av en ö med en vacker natur, fina stränder, yoga och hippiemarknader. Ibizabon Linda delar med sig av sina hetaste tips.

Av: Linda Karlsson

Hotell i Ibiza

Mat & dryck


La Bodega, pressbild.

La Bodega – bästa och mysigaste tapasbaren
La Bodega är en av de där restaurangerna där allt funkar. Här serveras tapas i en lokal med högt i tak, massor med missmatchande, stökig inredning och en mysig halvmörk belysning. Servitörerna är glada, flörtiga och gillar sitt jobb. För varje år växer uteserveringen och kryper allt längre ut på trottoaren, i samma takt som att väntetiden för att få ett bord blir längre och längre. Men vad gör det när du står med ett glas vin på trottoaren tillsammans med en massa andra glada människor!
Carrer Bisbe Torres Mayans 2, Ibiza stad
labodegaibiza.es


Amante Beach Club, pressbild.

Amante Beach Club – elegant strandbar
På Amante Beach Club råder en elegant, men avslappnad stämning. Maten är fantastisk, servicen otrolig och utsikten obetalbar. Deras öppningsfest och stängningsfest för säsongen missar ingen lokalbo – de som inte riktigt har tid att gå ut under säsongens mest intensiva månader.
Cala Sol d’en Serra
amanteibiza.com

Heart – hetaste klubben enligt Ibizas sanna hippiesjälar
Det här stället, som är skapat av Cirque du Soleil-kreatören Guy Laliberté, poppade upp förra säsongen och blev genast en jättehit bland de äkta Ibizaborna. Alla svor då att det var den originella Ibizakänslan, så som den var innan kommersialiseringen av de enorma festerna – intimt och fritt. Heart har även en restaurang baserad på ett asiatiskt marknadskoncept med olika matvagnar med delikatesser från hela världen. Du betalar ett fast pris och sen plockar du vad du vill av världens alla smaker, i en miljö som påminner om en färgsprakande karneval.
Paseig Joan Carles I, 17 Ibiza stad
heartibiza.com

Se & göra


Pressbild.

Cotton Beach Club – vacker vigsel på Ibiza
Det råder bröllopsfeber på Ibiza just nu. Överallt är det ceremonier, på stranden, vid Es Vedra, på strandklubbar och i privata villor. På ön finns gott om kreativa och duktiga arrangörer, vigselförrättare och fotografer. Och så klart, vackra platser! Norskägda Cotton Beach Club är en nyöppnad strandklubb och ett perfekt ställe att gifta sig på.
Carrer Posta de Sol, 21, 07829 Sant Josep
cottonbeachclub.com

Dalt Vila – Ibizas historiska kvarter
Dalt Vila är den gamla delen av Ibiza stad, byggt uppe på en kulle för att invånarna skulle kunna spana efter pirater och andra faror. Kvarteret har utsetts som kulturarv av Unesco och de flesta byggnaderna är runt 800 år gamla, och intakta. En promenad genom dessa trånga, smala gator, kantade av hemlösa katter och väldoftande tvätt som ger skugga från den starka solen, är som att vandra i en historisk saga där man vill fotografera varenda kvadratmeter.
Ingång genom Ses Taules Gateway, Ibiza stad

Shopping

Beatrice San Fransisco – cool och elegant Ibiza-stil
Ibiza har fantastiska modedesigners. Resenärer som har slagit sig ner på ön och som blandar material och inspiration från hela världen. Öns eget mode kallas Adlib, och det är plagg i vita färger, spets och sval bomull. Elegant och ledigt för män, sexigt och sött för kvinnor.  Beatrice Ibiza är en tyska som säljer sina kläder både för män och kvinnor på marknaden Las Dalias i San Carlos, men även i många olika butiker på ön och från ett showroom i sin finca. Perfekt Ibizastil.
Cami Vell de Sant Mateu 4
beatricesanfrancisco.com

Boende


Ibiza Sanctuary, pressbild.

Ibiza Sanctuary – hyr en villa
Istället för att ta in på hotell, hyr en egen villa och vakna till ljudet av en åsna och några tuppar. Laga eget kaffe på morgonen och hoppa i poolen och dyk ner i det klarblå, fräscha vattnet.  Åk till stranden över dagen och kom sen ”hem” till ditt eget. En av mina favoriter är Ibiza Sanctuary, en villa i Mallorcastil, belägen två kilometer utanför gulliga Santa Gertrudis, med saltvattenpool och en enorm zenträdgård med vita hängmattor mellan de knotiga olivträden. Perfekt läge mitt på ön, nära till allt, men ändå belägen i en annan värld. Pris från 800 euro natten.
Cami de Cas Ramons, Santa Gertrudis
Lediga rum & priser

Publicerad: 2016-08-03