Kanarieöarna, Spanien: Snart blir det dyrare att turista på Kanarieöarna
Getty Images
Nyhet

Snart blir det dyrare att turista på Kanarieöarna

Kanarieöarna tar med största sannolikhet efter Mallorca och Ibiza och inför en turistskatt. Enligt Canariajournalen kommer det att röra sig om en mindre avgift per övernattningsdygn för varje turist.

Text: Elin Fellman

Det har länge förts diskussioner om att Kanarieöarna ska införa en turistskatt och nu ser det ut som att det blir av. Den nya koalitionsregeringen på Kanarieöarna har bekräftat att de två partierna som vill införa skatten (Nueva Canarias och Podemos) har fått med sig de andra två partierna ( PSOE och ASG) som länge var motståndare till turistskatten. 

Den spanska ögruppen ska lägga intäkterna från skatten till att rusta upp gator, torg och offentliga byggnader och bevara och beskydda naturområden, enligt förslaget. 

Hur mycket det kommer att röra sig om är ännu oklart. På Mallorca och Ibiza betalar man mellan 1 och 4 euro per person och natt beroende på nivå på boende. Om skatten införs på Kanarieöarna innebär det att en semestervecka för en familj kan bli upp till 600 kronor dyrare än i dagsläget. 

Publicerad: 2019-06-26