Malaga, Spanien: Handplockade tips till Europas destinationer: Malaga
Handplockade tips

Handplockade tips till Europas destinationer: Malaga

Museer i världsklass, fantastiska matupplevelser, stränder och Solkustens solsäkra klimat – det är inte svårt att förstå varför både Malaga och Marbella har blivit svenskarnas nya weekendfavoriter. Här är våra senaste restaurangfavoriter i den andalusiska kulturmetropolen. 

Lediga rum & priser i Malaga

El Tintero 

Hitta hit

El Tintero är en “chiringuito”, som man brukar kalla en väldigt enkel strandrestaurang. Hit går du får att ta en snabb lunch på den soltäckta terrassen, vid ett rangligt bord med en pappersduk. Sätt dig ner och invänta personalen som kommer ut med diverse rätter (mestadels fisk- och skaldjur), vill du ha något räcker du bara upp handen. Priserna baseras sedan på tallrikens storlek och antal tallrikar genom att de skriver ner notan på pappersduken på ditt bord. Ett ganska roligt och trevligt sätt att äta lunch på. 

Gorki Selección

Hitta hit

Det kan se lite informellt ut vid första anblick, men Gorki specialiserar sig faktiskt på gourmettapas matchat med ett utmärkt utbud av spanska viner. Det finns ett antal bord inomhus – där du sitter bland en vägg av staplade trälådor med olika vinflaskor – men vi föredrar att sitta ute en solig dag vid ett av trottoarborden. Prova ankbröstet med sauterade grönsaker och fläsklägg med potatiskakan.

El Tapeo de Cervantes

Hitta hit

Låt dig inte luras av restaurangens lilla storlek, det här stället har en riktig fullträff när det kommer till atmosfär och god mat. Hemtrevligt, livligt och välkomnande. Det är föga förvånande att detta är en av de mest populära tapasbarerna i Malaga, så förvänta dig att det blir fullt snabbt (det är bäst att komma tidigt eller boka bord). Inomhus är det så sådär trångt och mysigt som du förväntar dig av en traditionell tapasrestaurang, med få träbord och en del ståplatser. Beställ in det mesta på menyn, du kommer inte att ångra dig!

Casa Lola

Hitta hit

Med tre restauranger i Malaga har Casa Lola utvecklats till en av de populära restaurangkedjorna i staden. Casa Lolas första restaurang, på Calle Granada, är fortfarande den bästa. Det finns ett stort utbud av tapas (såklart), men också ett stort utbud av pintxos, de lite mindre smårätterna som man äter i norra Spanien. Testa klassiker som patatas bravas (kryddig potatis) och Casa Lolas kroketter, som innehåller oxsvans, skinka, torsk, spenat och ost. Är det varmt kan du prova den klassiska gazpachon och skölja ner den med husets vermouth.

José Carlos García

Hitta hit

José Carlos García är den enda kocken i Malaga som har tilldelats en Michelin-stjärna. Hans restaurang med samma namn är belägen vid Muelle Uno-marinan, med en terrass som vetter ut mot havet. Här serveras en utsökt och modern medelhavsfusion – tänk andalusisk ansjovis-miso. Du kan antingen välja en avsmakningsmeny eller beställa från à la carte-menyn.

Läs ytterligare 80 tips till Malaga och Marbella HÄR.

Publicerad: 2022-08-25