TIPS

Bildspel: Boutiquehotell öppnar i Palma

Aug 30, 2019

Beläget mitt i de historiska kvarteren vid katedralen i Palma på en lugn gata ett stenkast från strandpromenaden Paseo Maritimo öppnar Workation Group nya Ocho Hotel & Kitchen.

Lediga rum & priser

Det nyöppnade hotellet och tillhörande restaurangen är ett led i företagets tydliga expansionsstrategi och blir den fjärde mötesplatsen som är helägt av entreprenörerna Maria och Johan Eklund som även ligger även bakom Görvälns Slott, Hufvudsta Gård och CoWork-kontoret Workation Palma, enligt ett pressmeddelande.

Ocho Hotel & Kitchen öppnar i början av september 2019 och kommer att drivas av handplockade personer både från Sverige och Spanien. Nytillträdda General Manager Nanna Waktel kommer tidigare från Berns och Nosh & Chow. Även restaurangen har en välkänd branschprofil i spetsen i form av Lukas Moderato som har ett spanskt ursprung men som senast kommer från Restaurang Carousel och deVille i Stockholm.

Det fyrstjärniga boutiquehotellet och restaurangen blir en plats som vänder sig till besökaren som söker ett personligt hotell, där allt är genomtänkt och med det perfekta läget vid La Lonja och katedralen. Hotellet består av åtta unika sviter på 46 och 115 kvadratmeter, alla med fullt utrustade kök.

– Vi är så stolta över resultatet med Ocho hotel & Kitchen och vår expansion här på Mallorca. Hotellet går helt i linje med våra andra verksamheter och blir en självklar och naturlig del i vår utveckling, säger Johan Eklund VD och delägare Workation Group AB.

Hotellets designkoncept utgår från den traditionella mallorkinska stilen som huset är byggt i, med vackra fönsterluckor och typiska balkonger men har uppdaterats med skandinaviska materialval och inredningsdetaljer med en glamorös touch. Maria och Johan Eklund har gjort medvetna val rakt igenom. Det kommer även finnas möjlighet att boka hela hotellet för dem som vill ha ett helt hotell för sig själva.

Restaurangen som ligger i bottenplan kommer att servera medelhavsmat med internationella influenser. Maria och Johan Eklund har tillsammans med Tengbom arkitekter skapat restaurangmiljön – en stilfull plats som bjuder in till en social och avslappnad restaurangupplevelse.

– När det gäller köket är tanken att medelhav, lokala råvaror de mercado, internationell influenser, gastrobar med liv och rörelse. Ett levande kök med ständig förändring, säger kökschefen Lukas Moderato. 

Mer från RES

Kivotos Hotel & Villas på Mykonos. Foto: Pressbild.

Handplockade tips

Bildspecial: 7 av världens vackraste hotellpooler

Att utnämna de vackraste hotellpoolerna i världen är ett omöjligt uppdrag. Att inspireras av vad som finns där ute gör vi däremot nära nog dagligen. När solen och värmen nu står för dörren börjar vi på allvar drömma om alla kommande bad. Det här är RES-redaktionens sju poolfavoriter just nu.

Foto: Unsplash.

Intervju

Intervjun: Det här får du inte missa i Japan

För två veckor sedan öppnade Japans nationella turistorganisation, JNTO, sitt första kontor i Norden – i Stockholm. RES passade på att fråga direktören Kana Wakabayashi om hennes bästa tips i hemlandet.

Artikel

Poängnyheter: Därför finns SAS Eurobonus

För alla som flyger finns mängder av lojalitetsprogram på marknaden. Som i sin tur är allianser mellan olika flygbolag och erbjuder olika typer av nivåer och förmåner. Vi bad plattformen Chatflights poängexpert Jonas El Said förklara mer – och vi börjar med SAS Eurobonus.