Mallorca, Spanien: Hett i Palma: COR Barra
Korrens tips

Hett i Palma: COR Barra

Var ska man bo, äta och dricka i härliga Palma? RES Palma-korre Hedda Lapidus ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i staden just nu. Veckans tips är restaurangen COR Barra i Taula.

Lediga rum & priser i Palma

Under många år drev kocken och krögaren Santi Taura en restaurang i den lilla byn Lloseta, ca 40 minuter från Palma. Krogen förärades en Bib Gourmand av Guide Michelin och var fullbokad månader i förväg av människor som reste från när och fjärran för att njuta traditionella och lokala råvaror och rätter tolkade på modernt sätt.

Men i våras flyttade han restaurangen till Palma och i juli öppnade DINS Santi Taura i Calatrava, Palmas äldsta stadsdel. Dessutom har DINS fått ett syskon, COR Barra i Taula, som ligger strategiskt placerad nära Mercat d’Olivar, Palmas stora inomhusmatmarknad. Där DINS har avsmakningsmenyer, högsta ambitioner och begränsade öppettider är COR mer informell, men inte mindre ambitiös och har öppet hela dagarna alla dagar utom söndagar. Gemensamt för båda krogarna är lojaliteten med Mallorcas eget kulturella matarv.

Läs den stora reseguiden till Palma HÄR.

Publicerad: 2019-09-13