Mallorca, Spanien: Hett i Palma: Nit de l’Art
Foto: Nit de l’Art
Korrens tips

Hett i Palma: Nit de l’Art

Var ska man bo, äta och dricka i härliga Palma? RES Palma-korre Hedda Lapidus ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i staden just nu. Veckans tips är den årliga kulturnatten på Mallorca. 

Lediga rum & priser i Palma

Varje år i mitten av september går Nit de l’Art av stapeln i Palma. Det översätts kanske bäst till kulturnatta, med fokus på konst. Denna årliga händelse, den 23:e i ordningen i år, är startskottet för den konstsäsongen på Mallorca. Folk går man ur huse för att besöka gallerier och museum som inviger nya utställningar och för att få konstöverraskningar runt varje hörn.

Den samtida konstscenen i Palma är glödhet med tusentals människor på gatorna framförallt i La Lonja som går in och ut på gallerier och sippar på cava fram till midnatt. Här och var finns liveföreställningar av både konst och musik på gatorna också. Hela poängen är att det ska vara både organiserat och spontant sida vid sida, och fler än gallerier och museer passar på att göra ett event av denna kväll när gatorna ändå är fullproppade. Kvällen är till för alla, du måste inte älska konst för att uppskatta denna minnesvärda kväll.

Läs den stora reseguiden till Palma HÄR.

Publicerad: 2019-09-19