Palmas har många riktigt bra restauranger. Här tipsar vi om fyra med wow-faktor.
Kuroböta
Tokpopulära asiatiska krogen Kuröbata serverar japansk-koreansk fusionmat. Försvinnande goda dumplings, vårrullar och tataki i delvänligt format. Namnet är en påhittad ordlek där krögaren slängd in ett ”ö” som en flört med sin svenska publik. Missa inte deras roliga sakeutbud och välskakade cocktails med sting. Se till att boka bord i förväg.
La Huella
Hos det franska brödraparet som står bakom La Huella serveras frukost hela dagen. Något de – efter att ha bott i Australien, kände saknades i Palma. Kvällsmenyn byts dagligen utefter saluhallens utbud och kockens kreativitet. Ekologiskt från ön, och mycket grönsaker är temat. Till och med soffan på uteserveringen är klädd i grönt gräs.
https://www.facebook.com/LaHuella.restaurant/
Marc Fosh
Palmas mesta finkrog står kocken Marc Fosh för. Det är en av öns nio Michelin-restauranger och ligger inhyst inuti Hotel Convent de la Missió. Maten som serveras i avsmakningsmenyer är medelhavsinspirerad med en finare tvist, och även om det kan vara svårt att få bord rekommenderas en drink i den coola barmiljön intill restaurangen.
http://www.simplyfosh.com/es/
Tomeu
Restaurang på taket av öns hetaste hotell Sant Jaume. För köket ansvarar Tomeu Caldentey som räknas till en av öns mest kända kockar. Han har arbetat på den restaurang som fick öns första stjärna i Guide Michelin och har sedan 13 år tillbaka en egen stjärnkrog, Bou. Maten på den nya restaurangen är typisk mallorkinsk med en tvist. Det finns även en cocktailbar och terrass som gjord för solnedgångar med balearisk house i bakgrunden.