San Sebastian, Spanien: 3 pintxosbarer i San Sebastian du inte får missa
Tips

3 pintxosbarer i San Sebastian du inte får missa

Bästa sättet att bekanta sig med San Sebastian är att ta ett steg in i deras baskiska matkultur, där pintxos är ett självklart val. Här är tre tips på grymma pintxosbarer att hoppa mellan.

Text: Sofia Sundström

Sirimiri Gastroleku

En favorit bland såväl lokalbor som den nyanlända. Sirimiri är en av de mer moderna tapasbarerna i San Sebastians äldre del med en mysig och välkomnande lokal. Även om det serveras goda och välgjorda pintxos här så är det drinkarna som får folket att flockas – med några pintxos på sidan om såklart. Testa en av deras fruktiga mer innovativa cocktails eller den klassiska gin & tonic.

Calle Mayor 18

sirimirigastroleku.com

Paco Beuno

En familjeägd pintxos bar som är enormt populär bland lokalborna. Om du är ute efter ett brett utbud av olika pintxos är detta möjligen inte stället för dig, men är du däremot ute efter räkor – något Paco Bueno råkar vara kända för, är det hit du ska gå. Självklart erbjuds det mer än bara räkor på menyn, som till exempel tonfisk pintxos och bläckfisk som lätt går ner med en öl eller cider.

Calle Mayor 6

Beti Jai Berria

Beti Jai Berria är en modern tapasbar i gamla stan. På övervåningen hittar du den elva meter långa baren som brukar vara belamrad med traditionella pintxos i alla former. Tar du dig istället en trappa ner så hittar du restaurangen som har ett mer innovativt koncept och är även det enda stället i San Sebastian som hakat på den nya trenden slowcooking, där man tillagar maten framför gästerna.

Fermin Calbeton Kalea 22

betijaiberria.com

Lediga rum & priser

Vår stora reseguide till San Sebastian hittar du här

Publicerad: 2019-03-22