Storbritannien: Efter 50 år – Beatles förbjudna park öppnas
Foto: Frälsningsarmén
Tips

Efter 50 år – Beatles förbjudna park öppnas

Den världsberömda parken Strawberry Fields i Liverpool, som ligger nära John Lennons och Paul McCartneys barndomshem, öppnas för allmänheten efter ha varit låst bakom järngrindar i 50 år, rapporterar Liverpool Echo.

Text: Elin Fellman

 Lediga rum & priser i Liverpool

Beatlesfans har vallfärdat hit i 50 år – bara för att mötas av låsta järngrindar. Området blev världsberömt genom Beatleslåten "Strawberry Fields Forever" 1967. John Lennons och Paul McCartneys barndomshem i förorten Woolton ligger nära parken och anledningen till att det varit låst in mot parken beror på att Frälsningsarmén drivit ett barnhem här. 

Organistation har nu rustat upp Strawberry Fields och skapat en utställning om John Lennons barndomsår samt tillkomsten av hans sång "Strawberry Fields Forever". Det byggs dessutom en skola för barn med lässvårigheter, enligt BBC.

Muren som omringar ingången till parken har sedan år tillbaka varit fulla av Beatlesfansens klotter och hyllningar – den 14 september får de äntligen gå igenom grindarna. 

– Atmosfären här är unik. Jag har sett folk brista ut i gråt och andra att fria till sina partners, säger i Neil McDonald, Beatlesguide i Liverpool till BBC.

I området kommer man också att kunna fika eller äta lunch på "Imagine More Cafe" och gå på guidade turer i John Lennons fotspår. 

– Jag är övertygad om att John hade uppskattat projektet, säger John Lennons syster Julia Baird. 

Liverpool Echo

BBC

Publicerad: 2019-08-30