London, Storbritannien: 5 bästa barerna i Covent Garden
Tips

5 bästa barerna i Covent Garden

London har en hel del barer att erbjuda, känner du dig osäker på vart du ska bege dig är du inte ensam. Vi säger – åk till Covent Garden och gå på barrunda bland dessa fem favoriter.  

Text: Sofia Sundström 

Lost Alpaca

Vigilio Martinéz öppnade upp sin första restaurang, Lima, i Fitzrovia i London, som blev den första peruanska restaurangen att få ta emot en Michelinstjärna. Han har nu öppnat upp sin andra restaurang, Lima Floral, i Covent Garden, och det är i den här restaurangens en gång bortglömda källare som du nu hittar baren Lost Alpaca, en destination i sig. Med sin dova belysning och exponerade tegelväggar prydda av graffiti kan man konstatera att Lost Alpaca siktar på en mer lättsam atmosfär jämfört med dess restaurang. Här kan du släppa på slipsen en gnutta och njuta av exotiska drinkar och smårätter som vibrerar av Perus latinamerikanska vibbar. 

14 Garrick Street

lostalpaca.com 

Beaufort Bar, The Savoy

Är du ute efter spännande drinkar som tänjer på gränserna är det hit du ska gå. Det kan dock ta ett tag att välja då Beaufort Bar har en drinkmeny som heter duga. Varje drink är unik för Beaufort Bar och serveras i vackra glas från olika eror som hyllning till de kända personligheter som satt sin fot under The Savoys tak genom tiderna, som Marlene Dietrich och Audrey Hepburn. Vill du uppleva känslan av en svunnen tid är detta hotellbaren för dig. 

 Savoy, 99 Strand

fairmont.com

Mr Fogg’s Tavern

Sägnen säger att Mr Fogg’s moster Gertrude lämnade denna lokal till sin lojala städerska Fanny McGee som transformerade den till en samlingsplats för teater- och konstälskande människor som vill avnjuta ett glas i härligt sällskap. Detta är inspirationen till den minst sagt speciella atmosfären i denna bar, där du kan avnjuta en gin och tonic under ett tak dekorerat med en härlig mix av nostalgi som ett gammalt rött paraply, fågelburar och en spinnrock.

 58 St Martin's Lane, Covent Garden

mr-foggs.com

The Parrot

Det är skådespelaren Idris Elba, tillsammans med medgrundaren Lee Caufield som ligger bakom denna lyxiga cocktailbar. Lokalen har en mörk och elegant dekor och erbjuder ett brett sortiment av exotiska drinkar som gärna gömmer någon annorlunda ingrediens. Barens tema speglar sig i namnet – The Parrot, som man kan se i de handmålade tropiska tapeterna och de pappegojjaformade cocktailglasen.

The Waldorf Hilton, Aldwych

theparrotldn.co.uk

Grays & Feather

Är du en vinfantast är det hit du ska gå. Vinbaren är grundad av köpmannen Andrew Gray som kan det där lilla extra om just viner, detta innebär även att drinkmenyn ändras när Gray upptäcker nya smaker. På menyn finner du klassiska champagner och mer okända vintageviner som beskrivs så pass utförligt att du nästan kan känna smaken, som till exempel ”raspberry & volcano” eller ”hazelnuts & butter”.

26 Wellington St

graysandfeather.com

 

Publicerad: 2019-02-19