London, Storbritannien: Berber & Q i London – En rökosdoftande pärla
Korrens tips

Berber & Q i London – En rökosdoftande pärla

Var ska man bo, äta och dricka i metropolen London? RES London-korre Linda Iliste ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är grillkrogen Berber & Q.

Lediga rum & priser i London

I brittisk press har Berber & Q hyllats för att man lyckas vara både cool – tänk adress i ett före detta järnvägsvalv i Hackney med bibehållen industrichic dekor där man inte tar några bordsbokningar – OCH ägna sig åt riktigt bra kokkonst. Låt oss stämma in i hyllningskören; sällan har undertecknad ätit så fantastiskt god mat med smakrötter i Nordafrika och Mellanöstern utanför ett land beläget i Nordafrika eller Mellanöstern. Kock Josh Katzs har alldeles uppenbart ett par magiska händer!

Som namnet avslöjar är det en grillkrog, men en av de mest positiva överraskningarna med Berber & Q är hur otroligt väl man månar om råvaror som inte en gång suttit på levande varelser. Rostat blomkålshuvud parat med kummin och granatäpple. En hel svärtad aubergine, kluven och späckad med vitlökssås. Och hummusen! Krämig, nötig och perfekt, med hela kikärtor, pinjénötter och chili, så god att den den bör ätas så som i Mellanöstern. Alltså som en egen rätt snarare än sido-sådan, och allra hest ihop med ett pitabröd, så rykande hett från bakningen att det först inte går att bryta. Det mesta kommer via kökets turkiska träkolsgrill, en så-kallad mangal, och jag kan inte hjälpa att undra om det skulle vara värt grannarnas klagomål att installera en egen hemma på terrassen?

Skämt åsido. Berber & Q är en levande ljus-belyst, varmt välkomnande och rökosdoftande pärla som kammar hem alla välkända hipsterpoäng. Men som till syvende och sist bara handlar om den maten som är så sagolikt god att vi glömmer bort att prata.

berberandqgrillhouse.com
Arch 338 Acton Mews, Haggerston E8 4EA
Öppettider: Tisdag-söndag 18-23 samt brunch lördag-söndag 11-15.

Läs den stora reseguiden till London HÄR.

Publicerad: 2019-11-11